logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zelené střechy a dešťovka na veletrhu Střechy Praha 2021

Jedním z témat 23. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA budou zelené střechy a zadržování dešťové vody pro další použití. Termín konání je 4. - 6. února 2021 na výstavišti v Praze Letňanech.

Jaké jsou přínosy zelených střech a fasád? Jak náročné technicky i finančně je vybudování zelené střechy? Co je to vegetační souvrství? Jaké jsou ověřené zásady pro projektování, realizace a údržbu střešních zahrad? Jaký vliv má typ střechy na výběr rostlin? Jaké jsou podmínky získání dotace na vybudování zelené střechy?

Tyto a další dotazy zodpovědí odborníci v poradenských centrech na veletrhu Střechy Praha. Vystavovatelé představí komplexní řešení výstavby zelených střech a fasád. Střešní plochy s vegetací mají kromě estetického hlediska i mnoho pozitivních praktických vlastností, jako je bránění přehřívání budov, pohlcování škodlivin, snižování hlučnosti a prašnosti v okolí. Další významnou vlastností je schopnost zadržet dešťovou vodu.

Střecha obecně, nejen zelená, je velkým zdrojem dešťové vody, která se dá pomocí různých systémů efektivně zachytit. A protože ochrana vody se týká každého z nás, bude se veletrh věnovat řešením pro zadržování dešťové vody pro budoucí použití. Prezentace speciálních nádrží či vsakovacích boxů bude doplněna poradenstvím, kde zájemci získají podrobné technické informace včetně pomoci s žádostmi o dotace z programu Dešťovka na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.

Stejně tak odborníci poradí s využitím dotací z programu Nová zelená úsporám. Příspěvek činí nově 800 Kč/m2 půdorysné plochy zelené střechy a lze o něj žádat v rámci energeticky úsporných rekonstrukcí či staveb rodinných a bytových domů.

www.strechy-praha.cz


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.