logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Provětrávaná fasáda skvěle dýchá, tlumí hluk a jde obložit dřevem, kovem i keramikou

Lze ji rychle instalovat, obložit řadou materiálů, chrání vnitřek budovy před hlukem zvenčí, skvěle tepelně izoluje a je prodyšná. To vše umí provětrávaná fasáda.

Lidé si neuvědomují, že v každém domě a domácnosti se denně vyprodukuje jisté množství vodní páry. Ta vzniká při vaření, sprchování, sušení prádla či díky rostlinám. Všechna vlhkost však musí z budovy pryč a interiér se musí větrat, jinak v budově hrozí plísně. Obzvlášť, je-li zároveň budova málo či špatně zateplena.

Pokud je konstrukce nedostatečně zateplená, snižuje se její povrchová teplota a zima snáze prostupuje blíže k interiéru. Zde pak dochází ke kondenzaci vody. A když je někde vlhko, po čase se zde většinou usídlí plíseň. Od vlhké konstrukce je ke zdraví nebezpečným plísním už jen malý krok.

Dobrým řešením pro všechny typy staveb jsou provětrávané fasády. Jejich klíčovým prvkem v boji proti vlhkosti je izolant, kterým je skelná vlna. Ta budovu izoluje tepelně a zároveň je výtečně prostupná pro vodní páry. Prodyšná konstrukce umožňuje při případném vniknutí vlhkosti tuto vlhkost vyvětrat ven a nedojde k degradaci konstrukce.

Zajímavou vlastností provětrávaných fasád je i jejich snadná a rychlá instalace pomocí nosného roštu, do kterého se skelná vlna vloží. Proto jsou vhodné pro všechny typy staveb, ať už pro rekonstrukce starších domů, novostavby či průmyslové haly. Provětrávané fasády sluší i dřevostavbám či panelákům.

Skelná vlna, používaná do provětrávaných fasád, obsahuje mnoho vzduchových dutin, které výborně tlumí hluk. A na fasádu lze položit téměř jakoukoliv pohledovou vrstvu, například dřevo, kov, ocel, keramiku, kámen či dřevovláknité desky.


URSA CZ s.r.o.
logo URSA CZ s.r.o.

Společnost URSA CZ s.r.o. je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací na českém trhu. Širokou škálou řešení v pozemním stavitelství URSA naplňuje strategii být v čele udržitelného rozvoje a ochrany životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.