logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Fasádní systémy Schüco nechaly volně plynout prostor

Projekt dvoupodlažního domu pro jednoho v bavorském Gersthofenu od augsburského architekta Sergeje Felbera navazuje na základní principy klasického modernismu – čistotu designu, jednoduchost a transparentnost.

Reklama

Uspořádání interiérů domu v Bavorsku lze flexibilně upravovat podle přání klienta, protože obě podlaží jsou koncipována jako volně plynoucí otevřený prostor. Dům v německém Gersthofenu z jedné strany přiléhá k sousednímu objektu, od kterého se však zřetelně vizuálně odděluje zásluhou přesahující konstrukce horního patra a také (proskleného) napojení na zahradu. Architekt vytvořil harmonickou jednotu spojením dvou prostorných celků s různými obdélníkovými půdorysy.

Fasádní systémy Schüco FWS 35 PD.SI jsou elegantní i funkční

Krychlová struktura objektu, geometrické formy, vysoký podíl skleněných ploch i využití minimalistických, funkčních stavebních materiálů a systémů zdůrazňují zvolený design. Zároveň architekt všem prvkům jasně definoval vlastnosti a funkce: Velkoformátové elegantní hliníkové fasádní systémy Schüco FWS 35 PD.SI zaručují atraktivní vzhled exteriéru, jsou vysoce tepelně-izolační a zároveň pouštějí dovnitř velké množství denního světla.

Maximálně plynulý přechod mezi interiérem a venkovními prostory

Čistota designu, transparentnost a volně plynoucí otevřený prostor vychází z principu tzv. „totálního prostoru“ ve stylu Miese van der Rohe (německý architekt, představitel funkcionalismu, mj. navrhoval vilu Tugendhat) a vytváří maximálně plynulý přechod mezi interiérem a venkovními prostory. K naplnění tohoto cíle přispěly fasádní a okenní systémy Schüco, což je vidět na obou podlažích a nejlépe na straně orientované do zahrady. Tu tvoří na celou výšku místností panoramatické fasádní systémy Schüco FWS 35 PD.SI

Informace o projektu:

  • Název projektu: Soukromý dům Baierl, Gersthofen (Německo)
  • Architekt: Sergej Felber, Augsburg
  • Výrobce okenních a fasádních systémů: Metallbau Regler, Königsbrunn
  • Dokončení: Duben 2018
  • Systémy Schüco použité v tomto projektu:
  • Okenní systémy: Schüco AWS 75.SI
  • Fasádní systémy: Schüco FWS 35 PD.SI
  • Dveřní systém: Schüco ADS 75.SI

Pro více informací navštivte www.schueco.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.