logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Baumit potřetí partnerem soutěže Rozpočtujeme s Callidou

Již 23. ročník se konal v prostorách Stavební fakulty ČVUT v pražských Dejvicích ve dnech 27.- 28. března 2018. Aktivní podpora vzdělávání studentů středních a vysokých škol je nedílnou součástí filozofie působení společnosti Baumit.

Rozpočtujeme s Callidou 2018: Vysoké školy 1. až 3. místo
Rozpočtujeme s Callidou 2018: Vysoké školy 1. až 3. místo

Hlavním tématem zadání v této soutěži je problematika rozpočtování stavby, kterou se studenti těchto škol na různých úrovních v průběhu výuky na školách zabývají. Soutěž pořádaná společností Callida s.r.o., přední poradenskou a softwarovou firmou pro obor stavebního projektování a Stavební fakultou ČVUT v Praze, je tak velmi užitečnou a vítanou formou průpravy a zapojením studentů do praktických procesů v současném stavebnictví.

Podporujeme tuto soutěž od roku 2016, neboť v této činnosti spatřujeme možnost seznámit studenty středních i vysokých škol s aktuálními novinkami v našem oboru podnikání a rozšířit jim tak obzor v odborných znalostech uplatňování správných materiálových řešení při rozpočtování stavby. V době, kdy vývoj stavebnictví postupuje mílovými kroky vpřed, vnímáme podporu této odborné soutěže rovněž jako přirozený dotek studentů s praxí, tedy reálnými podmínkami při návrhu konstrukce a realizaci stavby,“ vysvětlil podporu soutěže Rozpočtujeme s Callidou Ing. Jaromír Žumár, Ph.D. ze společnosti Baumit, spol. s r.o.

Soutěž se koná ve dvou dnech, první den je určen pro soutěžící studenty ze středních škol a druhý den je ve znamení poměření znalostí na téma rozpočtování u studentů vysokých škol. Po oznámení zadání mají studenti předem stanovený čas na vypracování úlohy v požadovaném rozsahu rozpočtu stavby. Během následujících přednášek partnerů soutěže jsou vypracované úlohy studentů posouzeny odbornou porotou a následuje vyhlášení celkových výsledků v obou kategoriích.

Výsledky soutěže Rozpočtujeme s Callidou v roce 2018

Střední školy (stavební zaměření):
  1. České Budějovice
  2. Havlíčkův Brod
  3. Třebíč
Vysoké školy:
  1. ČVUT Praha
  2. VUT Brno
  3. ČVUT Praha

Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.