logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ROCKWOOL dbá na prevenci pracovních úrazů

Společnost ROCKWOOL, výrobce izolačních materiálů z kamenné vlny, si opět připomněla Světový den bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

Reklama

V rámci Dne bezpečnosti se zaměstnanci zapojili do soutěže „ještěrkářů“ ve zručnosti obsluhy vysokozdvižných vozíků
V rámci Dne bezpečnosti se zaměstnanci zapojili do soutěže „ještěrkářů“ ve zručnosti obsluhy vysokozdvižných vozíků

V pátek 28. dubna proběhl v bohumínském areálu výrobního závodu Den bezpečnosti. Akce se účastnily všechny výrobní závody skupiny ROCKWOOL. Bohumínský závod zaměstnává 240 lidí. Celá skupina ROCKWOOL přijala i v letošním roce výzvu udržitelného rozvoje OSN a zavázala se do roku 2030 prosazovat kulturu nulové úrazovosti. Cílem je každoročně snížit počet úrazů s pracovní neschopností o 10 %. Skupině ROCKWOOL se daří snižovat počet úrazů s pracovní neschopností dlouhodobě. Od roku 2010 snížila celá skupina úrazovost o 60 %.

Den bezpečnosti je součástí dlouhodobé kampaně zaměřené na prevenci pracovních úrazů a nemocí z povolání. Prostřednictvím různorodých aktivit pro zaměstnance i jejich rodiny společnost upozorňuje na nutnost zvyšování povědomí o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. V rámci Dne bezpečnosti se zaměstnanci zapojili do soutěže „ještěrkářů“ ve zručnosti obsluhy vysokozdvižných vozíků. Nejlepší se podívají v září na národní šampionát JEŠTĚRKA CUP do Prahy. Rodiče s dětmi hledali na kreslených obrázcích pracovní rizika. Smysl bezpečnostního pásu ukázal simulátor nárazu.

Nácvik hašení se cvičnými hasicími přístroji pomáhal připravit zaměstnance na mimořádné události. Zajímavou formou byly prezentovány osobní ochranné pracovní pomůcky a také vstupní suroviny pro výrobu finálních produktů z kamenné vlny. Nově se celé akce účastnili také dodavatelé materiálů a služeb souvisejících s bezpečností práce, požární ochranou a životním prostředím od pracovních oděvů a pomůcek až po prostředky pro poskytování první pomoci.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.