logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rady a tipy DEK: Suterén je založen v nepropustných zeminách

Je-li suterén založen v nepropustných zeminách, doporučujeme vždy použít drenáž. Do kameniva na dno žlábku se vkládá drenážní trubka o průměru min. 100 mm. Podélný sklon žlábku k napojení na kanalizaci by měl být minimálně 1 %.

Liniová obvodová drenáž se vytvoří z praného kameniva obaleného filtrační textilií. Výšková úroveň dna drenážního žlábku by měla být alespoň 200 mm pod úrovní vodorovné hydroizolace. Pozor na stabilitu základu!

Kamenivo nesmí obsahovat jemné součásti, které by zanesly drenáž. Drenáž, která není odvodněna (napojením do kanalizace nebo vyústěním na terén pod svahem), nadělá víc škody než užitku. Nikdy nezaústěte drenáž do vsaku.

Nezaměňujte DEKDREN G8 za samostatnou nopovou fólii a textilii. Textilie se zatlačí mezi nopy, nebude to fungovat.

TIP pro vás: Půjčovna DEK nabízí také stroje pro zemní práce. Velké stroje poskytujeme vždy s obsluhou.

KATALOG DEK 2015 si můžete stáhnout nebo objednat v tištěné podobě přímo na webu www.dek.cz.

Síť stavebnin DEK spustila v loňském roce internetový obchod www.dek.cz, jehož součástí jsou i stavební kalkulátory DEKSMART zahrnující více než 100 konstrukcí a systémů.

Dektrade stavebniny dek Liniová obvodová drenáž se vytvoří
z praného kameniva
Rady a tipy DEK: Liniová drenáž

Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.