logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stabilní spojení na místech, kde ostatní služby selhávají

Žijeme v době, kdy je stabilní a bezpečné připojení klíčové. A to kdekoliv. Například v místech opravovaných úseků dálnic i dalších komunikací je ale stále složité ho zajistit. Ať už pro videopřenosy z kamer či jiných datových zdrojů.

CertiCon a.s., renomovaná technologická společnost, představila inovativní řešení – 4mulcom NG, technologii založenou na využívání přepínání mezi více datovými toky pro stabilitu k navýšení datového spoje. Řešení je založeno na inovativním Multiplexoru, který je možné využít pro různé přenosové technologie. Ten je určen nejen pro efektivní přenos dat, ale také pro zajištění spolehlivé komunikace v náročných podmínkách. Tento produkt přináší významné výhody zejména v oblasti stavebnictví a technických zařízení budov.

Kombinace moderních technologií a 5G sítí

4mulcom NG, již druhá generace tohoto řešení, je pokročilý přenosový systém, který kombinuje satelitní technologii Starlink* a mobilní technologie 5G sítí, a umožňuje tak přenos velkých datových toků bez nutnosti pevného připojení. To je zvláště výhodné v místech, kde klasická infrastruktura selhává nebo je obtížně realizovatelná. Náš systém vám umožní připojení k internetu odkudkoliv.

4mulcom NG představuje revoluční řešení pro průmysl. Díky němu můžeme v místech, kde bylo dříve připojení problematické nebo dokonce nemožné, zajistit stabilní a bezpečný přenos dat. To nejen zvyšuje efektivitu například stavebních projektů, ale také významně přispívá k bezpečnosti na pracovišti,“ říká Ing. Vladimír Mařík Jr., ředitel divize Business Solutions ve společnosti CertiCon.

* Starlink je americká satelitní internetová technologie vyvinutá společností SpaceX Elona Muska, která poskytuje vysokorychlostní internetové připojení i v odlehlých oblastech po celém světě.


Stabilní připojení k internetu odkudkoliv

Produkt umožňuje komfortní využití připojení bez ohledu na lokaci. Primárně využívá mobilní 4G/5G sítě, v případě jejich výpadku se okamžitě přepojí na satelitní síť Starlink.

4mulcom NG není jen o připojení – je to nástroj, který výrazně zvyšuje bezpečnost a efektivitu na staveništích. Poskytuje spolehlivé spojení v reálném čase, což je klíčové pro koordinaci a monitoring,“ doplňuje Mařík.

Bezpečná a šifrovaná komunikace

Datový tok je rozdělen do šifrovaných slotů, které jsou odděleně přenášeny přes různé přenosové technologie. V cílovém bodě jsou tyto sloty složeny dohromady a dešifrovány, čímž dosahujeme maximální úrovně bezpečnosti.

Produkt je tak ideální pro přenos obrazu z bezpečnostních kamer, mobilních prostředků, ale také pro vzdálený monitoring a telemetrii v extrémních podmínkách.

Široké možnosti využití

4mulcom NG se ukazuje jako klíčový nástroj pro moderní stavebnictví. V oblastech, kde jsou opravy silnic a dálnic na denním pořádku, může výrazně zvýšit bezpečnost díky možnosti snadného připojení kamerových systémů. Tyto systémy nejen monitorují pracovní postupy, ale také chrání pracovníky a okolí před nebezpečnými situacemi.

Díky své flexibilitě a nezávislosti na pevné infrastruktuře umožňuje řešení CertiConu rozšiřovat kamerové systémy i do těch nejodlehlejších a nejkomplikovanějších míst, kde je jinak připojení prakticky nemožné. To zahrnuje například vzdálené staveniště, kde je zajištění datové konektivity zásadní pro monitoring a koordinaci stavebních prací. Na rozdíl od jiných telekomunikačních řešení se 4mulcomNG vypořádá i s velmi špatným nebo kolísavým datovým připojením.

Naším cílem bylo vytvořit řešení, které bude odolné vůči jakýmkoliv podmínkám. 4mulcom NG zvládne i ta nejnáročnější prostředí, a to bez kompromisů na kvalitě přenosu. Své využití má i v krizových situacích, např. v polních nemocnicích, a při přírodních katastrofách, jako jsou povodně, lesní požáry, extrémní případy tornád apod., kdy dochází k výpadku běžně dostupných sítí,“ dodává Vladimír Mařík mladší.

4mulcom NG od společnosti CertiCon představuje zásadní inovaci v oblasti přenosových technologií nejen pro stavebnictví. Jeho schopnost zajistit stabilní a bezpečné připojení odkudkoliv, spolu s možností využití v extrémních podmínkách, z něj činí nepostradatelný nástroj pro moderní stavební projekty.


CertiCon a.s.
logo CertiCon a.s.

Český CertiCon uvádí na trh technologie, které ovlivňují celý svět. Telekomunikace, zdravotnictví, průmyslová výroba, bezpečnost. To jsou oblasti, ve kterých CertiCon uplatňuje znalosti svých expertů a vyvíjí řešení, která zkvalitňují a zjednodušují životy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.