logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ROZHOVOR: Hrubá stavba domu ze systému XCON trvá jeden den

Systém prefabrikovaných konstrukcí od společnosti Dennert byl letos rozšířen o systém XCON, díky kterému lze postavit hrubou stavbu domu za jeden den. Na podrobnosti k systému XCON od společnosti Dennert jsme se ptali pana Romana Leitnera.

Reklama

Po spuštění videa se přehraje rozhovor s panem Romanem Leitnerem

Prefabrikovaný systém od společnosti Dennert znají zákazníci v České republice už 15 let. Od letošního roku je nabídka doplněna o systém XCON, který nabídku rozšiřuje o systém stěn, a to jak sklepních stěn, vodotěsných, tak stěn nadzemních,“ říká pan Roman Leitner, vedoucí prodeje pro Českou republiku společnosti Dennert Baustoffwelt. „Zákazník tak dostává celou stavbu z prefabrikátů s tím, že na něm zůstávají pouze základy domu.

Pro zpracování dokumentace v prefabrikovaném systému stačí společnosti Dennert dodat pouze základní stavební dokumentaci, půdorysy a řezy, konstrukci krovů a ideálně i statiku. Společnost posoudí, zda je systém vhodný pro tuto konkrétní stavbu a zajistí za pomoci svých statiků a techniků změnu řešení.

Po dohodě se zákazníkem lze do panelů předem montovat výplně otvorů, zajistit přípravu pro elektrotechnické rozvody, vodu, odpad atd. Součástí dodávky je kromě samotného projektu také např. kontrola staveniště. Na konci je pak dodávka samotné hrubé stavby (bez střechy), jejíž montáž trvá jeden den.

Systém je primárně určen pro bytové domy, lze jej velmi dobře použít i pro bytové domy a budovy občanské vybavenosti. Mnoho dalších informací zaznělo v našem redakčním rozhovoru, který si můžete poslechnout ve videu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.