logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Systém Ytong představil velkoformátové novinky

Stavební systém Ytong nyní přichází se zásadní inovací, kterou ocení zejména stavební společnosti, developeři a projektanti. Uvedli na trh velkoformáty, které mají stejnou kvalitu této prémiové značky, navíc uspoří čas a náklady na stavbu – spotřebuje se méně maltovin, u řadovek není třeba lešení a další náklady se sníží za pracovní síly. Podnikatelům ve stavebnictví tak dávají do rukou cenný nástroj pro získání konkurenční výhody – mohou stavět stejně kvalitně, navíc ale v kratším čase a s menšími nároky na stále více nedostatkové pracovní síly.

Velkoformát pro vnější obvodové stěny

S použitím prvků Ytong Jumbo , vhodným pro strojové zdění, je vyzděná plocha osmkrát větší v jednom kroku. Snižuje nároky na personál – stačí dva pracovníci, a i pro ně je díky této technologii práce fyzicky méně namáhavá. Po stránce kvality se dokonce zvýší přesnost stěny. Používá se pro nosné i nenosné obvodové a vnitřní stěny, ztužující, výplňové a požární stěny nízkopodlažních i vícepodlažních budov. Vyrábí se ve dvou třídách pevnosti – universal P 3 450 a Statik P4 550, rozměry jsou 1000 mm délka, 50o mm výška, 250 mm šířka. Tvárnice se zdí strojově pomocí malých jeřábů s montážními samosvornými kleštěmi.

Vápenopísková Silka Tempo také pro akustické dělicí stěny

Velkoformátové tvárnice lze použít pro nosné i nenosné obvodové vnitřní stěny a akustické dělicí stěny. Velkoformátová novinky Silka Tempo zkrátí čas zdění o šedesát procent a sníží fyzickou náročnost pro pracovníky. Zdění probíhá rovněž pomocí mini jeřábku, dají se tak snadno kombinovat s tvárnicemi Ytong Jumbo. Díky své přesnosti zvyšují kvalitu stěny. Zdí se pomocí stejného jeřábku, vhodné pro kombinace na jedné stavbě. Vyrábí se ve dvou šířkách 180 mm a 240 mm a délka je 500 mm a výška 600 mm.




Příčky a panely vnitřních nenosných a dělicích stěn

Konstrukčně vyztužené příčkové panely Ytong se vyrábí na míru podle výšky podlaží, maximální výška je 3 m. Ideální jsou pro velké plochy s malým členěním a požadavkem na rychlou výstavbu. Použití této inovace uspoří až polovinu pracovních sil a zvětší užitnou plochu. Navíc zajistí výstavbu tenkých, pevných, rovných příček. Povrch panelů je hladší než u běžného pórobetonového zdiva, což umožňuje snadné provádění povrchových úprav i provedení stěn bez povrchových úprav. Spojují zdicí maltou XP, která je přímo vyvinuta na panely a má vyšší pevnost.

Služby pro jednodušší práci na stavbě

Výrobce nabízí zapůjčení veškeré potřebné mechanizace – nabízejí minijeřábky, kleště, schůdky nahrazující lešení, manipulační vozík a hever. Součástí dodávky jsou také kladečské plány na míru a techničtí poradci poskytují také veškerou odbornou podporu.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.