logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stawebnice je online učebnicí, která nebude stárnout

Společnost HELUZ vytvořila interaktivní studijní materiál pro středoškolské stavební obory, která se středoškolákům a učňům dostane do ruky začátkem letošního školního roku.

O učebnicích pro stavební obory na středních školách a učilištích se dá říci, že se dědí z generace na generaci. Tak staré, respektive zastaralé už jsou. Přitom stavební materiály a technologie udělaly za poslední roky pokrok, který lze přirovnat k přechodu od pevných telefonních linek k smartphonům. Neblahou situaci s absencí studijních materiálů by měla změnit aplikace Stawebnice, nová interaktivní online učebnice, kterou vytvořili odborníci ze společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Stawebnice je primárně určena pro střední odborné školy a učiliště, protože s moderními stavebními materiály a technologiemi by měli pracovat vzdělaní řemeslníci. Využít ji lze i pro samostudium a zdarma si ji stáhnout do chytrých telefonů, tabletů či notebooků. Stawebnice je po počítačové „hře“ Virtuální stavění další ukázkou, jak společnost HELUZ uvádí do života Komenského metodu škola hrou i pro studium odborných předmětů.




Stawebnice pomůže s výukou už v letošním školním roce

Internet a počítačová technika pomáhá při výuce snad ve všech oborech a zkrátka by neměli přijít ani mladí stavaři. Se začátkem letošního školního roku se proto středoškolákům a učňům dostává do ruky, či spíše do počítačů nová aplikace „Stawebnice“. Jedná se o interaktivní učebnici pro budoucí profesionály v oblasti zděných staveb, kterou lze využít jak v samotných hodinách při výkladu odborné látky, tak i pro samostudium. Aplikaci si může kdokoli zdarma stáhnout do chytrého telefonu, notebooku i tabletu. Stawebnice má svoji teoretickou část, praktická cvičení a sekci testů pro ověření znalostí. „Reakce učitelů jsou pochvalné, zejména pokud jde o obsahovou stránku Stawebnice. Kvůli zastaralosti stávajících učebnic používali k výuce všechno možné, včetně vysokoškolských skript, ale ta jsou pro střední školy a učiliště složitá. Stawebnice informuje o moderních materiálech a technologiích na úrovni odpovídající středoškolskému vzdělání,“ podělil se o reakce učitelů ing. Zdeněk Kobza, produktový speacialista společnosti HELUZ, který novou aplikaci již představil na desítkách škol a učilišť. Informace obsažené v učebnici bude možné podle potřeby aktualizovat online.

HELUZ zapojil do vzdělání stavařů i počítačovou hru

Už na loňském veletrhu FOR ARCH představila společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. počítačovou „hru“ Virtuální stavění, která budoucí profesionální řemeslníky učí základní postupy a pravidla pro stavbu zdí včetně konstrukčních detailů. Ve speciálním programu si každý může vyzkoušet například vyzdění rohu přesně podle prováděcího postupu, dozdění otvoru pro okno a usazení překladu nebo zdění s cihlou HELUZ Family 2in1. Program je určen všem, kteří mají rádi počítačové hry a při tom chtějí zdokonalit svůj um a šikovnost při praktické stavební činnosti. Virtuální stavění je bezpečné a čisté řešení, při kterém si studenti a učňové ověří správnost stavebních postupů, aniž by jim hrozilo riziko při manipulaci s těžkými materiály, jako jsou např. překlady, a školní dílna zůstane čistá. Virtuální stavění navíc umožní i opakování postupů, což je ve skutečnosti v podstatě nemožné, a při výuce se dostane opravdu na všechny. A pokud si virtuální stavebník neví rady, program ho upozorní na špatný postup a poradí správné řešení.

HELUZ je tradičním partnerem mezinárodní soutěže Řemeslo/Skill 2018

Spolupráci se středními odbornými a učňovskými školami se přední český výrobce stavebních hmot – HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. věnuje systematicky. Poskytuje jim materiální podporu pro praktickou výuku, organizuje exkurze do svých moderních výrobních závodů, aby si zde mladí stavaři udělali představu o výrobě novodobých cihel, studentům a učňům předávají zkušenosti techničtí zástupci a v neposlední řadě je HELUZ tradičním partnerem mezinárodní soutěže Řemeslo/Skill 2018 v oboru zedník a zednické práce ve Vysokém Mýtě.

V redakčním rozhovoru Stawebnici představuje produktový manažer společnosti HELUZ


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.