logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nepropásněte další webinář "Poradna Iva Petráška"

Navrhujete, učíte se, stavíte nebo se zajímáte o stavebnictví? Pak si nenechte ujít další díl webináře "Poradna Iva Petráška" od společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, který začíná ve středu 7. 11. od 14:00 hodin na www.poradnaip.cz.

Poradna Iva Petráška ve středu 7.11.
Praktické zkušenosti z projektování a realizace šikmých střech

Co to je webinář "Poradna Iva Petráška"?

Je to diskuze statika firmy Wienerberger s lidmi z oblasti stavebnictví. Diskuze je průběžně doplněná dotazy diváků (přímý přenos) a odpověďmi diskutujících. Cílem debaty je ukázat divákům doporučené a vyzkoušené zásady jak v oblasti projektování, tak i realizace.

Zatím proběhly dva webináře. V obou spolu diskutovali Ing. Ivo Petrášek a Ing. Michaela Smutná.

V prvním dílu to byla diskuze především o vhodné volbě polohy nosných stěn. Na ukázkách z praxe byly předvedeny problémy nevhodného návrhu rozmístění stěn při následné realizaci stropů. Komentář byl doprovázen nastíněním optimálního řešení včetně vyčíslení snížení nákladů investora.

Poradna Iva Petráška č. 1 - Vady projektů

Nosným tématem druhého webináře bylo řešení vykonzolovaných stropů (především balkónů) a překladů pod nimi. Stejně jako v prvním případě jsou jednotlivé varianty okomentovány očima statika včetně jednoduchých schémat. Opět byla celá diskuze postavena na ukázkách z praxe včetně změny schémat vlivem špatného provedení na stavbě.

Poradna Iva Petráška č. 2 - Řešení balkónů z hlediska statiky a tepelné techniky

Diskuze můžete i dodatečně zhlédnout na našem Youtube kanálu

Příští webinář proběhne 7.11. a hlavními diskutujícími bude tentokrát Ing. Eva Hellerová a samozřejmě společně s Ivo Petráškem.

A o čem to bude?

Připravovaný webinář bude tentokrát především o střechách s pálenou krytinou. A vzhledem k povaze diskutujících lze předpokládat bouřlivý průběh.

Sledujte na www.poradnaip.cz.





Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.