logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

NOVINKA v katalogu Rigips: profil R-UW flex

V katalogu produktů značky Rigips přibyl nový obvodový systém R-UW flex profil, který je vhodný pro konstrukce obloukových stěn. Díky vyraženým slotům po 5 cm přes jednu hranu profilu umožňuje snadné a přesné tvarování do oblouku.

Obloukové stěny

Profil R-UW flex

Stavění obloukových sádrokartonových stěn je specifický proces, který začíná přípravou podlahových a stropních profilů R-UW. Tyto profily se opatří napojovacím těsněním a nastřihnou na jedné přírubě a stojině, aby vznikly malé segmenty dlouhé přibližně 10 až 12 cm. Upravené profily se pak připevní k podlaze a stropu podle vytyčené oblé linie, přičemž je důležité pevně ukotvit každý druhý segment. Následně se instalují svislé profily R-CW ve vzdálenosti 30 až 50 cm od sebe, které se nejprve upevní do konečné polohy, a poté fixují do profilů R-UW flex.

Dalším krokem je ohýbání a montáž sádrokartonových desek Glasroc F Riflex, které se ohýbají za sucha a montují vodorovně, podélnou hranou kolmou na svislé profily. Příčné hrany desek by měly vždy končit na svislých profilech a sousední desky v oblouku by měly být posunuty minimálně o jeden profil. Tento postup zajišťuje stabilitu a pevnost konstrukce, která esteticky potěší a funkčně poslouží.

Více informací o novém profilu i obloukových stěnách najdete na našem webu.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.