logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chraňte své investice s přesnými zálivkovými maltami od Master Builders Solutions

Přesné zálivkové malty jsou speciálně vyvinuty pro bezpečné, přesné a pevné ukotvení všech typů strojních zařízení a kolejových a jeřábových drah. Mohou sloužit i k upevnění ocelových prvků do základů výškových budov a dalších druhů staveb.

Reklama

Přesná zálivková malta udržuje obrovské stroje ukotvené přesně na svém místě, ale také minimalizuje vibrace jejich bezpečným přenášením do základů.

Vlastnosti ovlivňující trvanlivost a spolehlivost zálivkových malt

Přesná zálivková malta musí být především vysoce tekutá, aby zcela vyplnila i nejmenší mezery mezi strojem a budovaným základem. Další podstatnou vlastností je, aby byla po vytvrzení velmi pevná, tzn. aby byla zajištěna vysoká úroveň přenosu energie. Dále musí být zálivková malta nesmrštivá, tedy musí si zachovat stejný objem v čerstvém stavu i po vytvrzení. Přesné zálivkové malty řady Master Builders Solutions mají všechny tyto vlastnosti a navíc rychle vytvrzují – obvykle dosáhnou dostatečné pevnosti pro uvedení instalovaného zařízení do provozu již po 12 až 24 hodinách.

Opatření v průběhu aplikace

V zásadě je práce s maltami pro přesné zalévání poměrně jednoduchá. Naše cementové varianty zálivkových malt – MasterFlow 928 a MasterFlow 4800 – jsou jednosložkové a stačí je jen smíchat s vodou. Do značné míry jsou i samonivelační, tzn. spolehlivě vyplní všechny dutiny a mezery. MasterFlow 648 je přesná zálivková hmota na bázi epoxidové pryskyřice, která před použitím vyžaduje smíchání tří složek. Ve srovnání s cementovými variantami má MasterFlow 648 vyšší viskozitu, ale zároveň jsou její specifické vlastnosti při aplikaci zárukou toho, že se materiál dostane všude tam, kde je ho potřeba.

Využití přesných zálivkových hmot

Naše zálivkové malty jsou úspěšně aplikovány po celém světě, kde je potřeba instalovat těžké strojní zařízení, a to bez ohledu na velikost zařízení či specifické podmínky při instalaci. Máme řešení pro základy malých strojů, ale i tratě pro kontejnerové jeřáby v největších světových přístavech a pro obří elektrárenské turbíny.

Master Builders Solutions od BASF: Stavební materiály pro udržitelnou budoucnost


Společnost BASF představuje celosvětovou značku Master Builders Solutions pro pokročilá chemická řešení v oblasti stavebnictví. Master Builders Solutions staví na přednostech mnoha stávajících značek a produktů společnosti BASF
a reprezentuje více než 100 let zkušeností ve stavebním průmyslu. Obsáhlé portfolio zahrnuje přísady do betonu, produkty pro podzemní konstrukce, injektážní směsi, hydroizolace, podlahové systémy, zálivkové směsi nebo produkty pro opravu a ochranu betonu.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.