logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Odolnost, trvanlivost a únosnost jsou přednosti jednovrstvého zdiva

Ještě před několika lety se hovořilo o tom, že jednovrstvé konstrukce nemohou svými parametry nikdy splňovat požadavky na stavbu pasivních domů, neboť součinitel prostupu tepla U by měl být nižší než 0,12 W/m2K.

Hrubou stavbu rodinného domu vyzdíte díky jednoduchému a komplexnímu systému během dvou až tří týdnů
Hrubou stavbu rodinného domu vyzdíte díky jednoduchému a komplexnímu systému během dvou až tří týdnů

Doporučen byl nosný stavební materiál malé tloušťky, na který projektant navrhne dostatečnou vrstvu izolantu. Cihla s integrovaným polystyrenem, HELUZ Family 50 2in1 však tyto představy vyvrátila.

Jedná se o izolační materiál s nosnou funkcí určený pro klasický způsob stavění, kdy hodnoty součinitele prostupu tepla U = 0,11 W/m2K.

Cihelné zdivo HELUZ opatřené vnitřní a vnější omítkou je na rozdíl od konstrukce s vnějším zateplovacím systémem daleko méně náchylné na degradaci, ať již biologickou (ulpívání řas, plísně) tak i mechanickou (např. míčové hry dětí, klování ptáků apod.).

Masivní jednovrstvá cihelná konstrukce je tradičně nejpoužívanější variantou pro stavění rodinných domů v našich zeměpisných šířkách. Vykazuje také optimální fyzikální vlastnosti např. akustika, požární odolnost, nízká tepelná vodivost, přirozená propustnost vodní páry, bezpečnost. Jednovrstvá cihelná konstrukce má rovněž vysokou odolnost proti poškození, trvanlivost a únosnost.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.