logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vápenopískové zdivo Kalksandstein výrazně utlumí výkyvy venkovních teplot

Vápenopískové zdivo Kalksandstein díky své vysoké tepelně akumulační kapacitě schopné výrazně utlumit výkyvy venkovních teplot, amplituda interiérových teplot je v průměru přibližně 1/10 amplitudy venkovní teploty.

Pro jednotlivé typy staveb jsou v textech často uváděny slovní charakteristiky typu: „těžká stavba dobře akumuluje a nepřehřívá se, pomalu chladne“ nebo „lehká stavba se sice rychle ohřeje, ale po horkém dni večer rychle vychladne“ nemusí být pro člověka, který se chystá stavět dům, dostatečně vypovídající, pro bližší představu chybí číselné hodnoty.

Zpracování výpočetního modelu, který by poskytl podrobnější výsledky, je nejen finančně, časově, ale i technicky neúměrně náročné, výpočetní modely jsou vždy do jisté míry zjednodušené, vstupuje do nich velké množství faktorů, které nelze předem přesně stanovit, proto ani výsledky nemusí příliš odpovídat realitě. Potřebné údaje lze ale celkem snadno získat měřením in-situ a právě takto získaná data jednoho pasivního rodinného domu s masivními konstrukcemi shrnuje studie, zveřejněná na stránce www.kalksandstein.cz.

V hodnocení jsou zahrnuta data z průběhu jednoho celého roku(od 1.2.2016 do 31.1.2017), vnitřní teplota měřená teplotním čidlem v prostorovém termostatu VZT jednotky, teplota vzduchu nasávaného z exteriéru měřená čidlem uvnitř VZT jednotky, hodnoty proto neodpovídají přesně venkovní teplotě, jsou ovlivněny teplotou v interiéru a rychlostí proudění vzduchu (v letním období jsou naměřené hodnoty nižší než venkovní teplota, v zimním období naopak vyšší, větší odchylka vzniká při menší rychlosti proudění vzduchu).

Zaznamenávány byly 30-ti minutové průměry teplot
Z naměřených hodnot lze vyčíst následující údaje: maximální vnitřní teplota 24,9°C byla naměřena 13.9.2017 v 16 hod
Z naměřených hodnot lze vyčíst následující údaje: maximální vnitřní teplota 24,9°C byla naměřena 13.9.2017 v 16 hod

Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.