logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Seznamte se s nejnovějšími hybridními a síťovými invertory Deye pro komerční i rezidenční projekty

Na základě obrovské poptávky po rezidenčních hybridních invertorech se společnost Solarity rozhodla přidat do svého portfolia nového výrobce, kterým je technologický lídr Deye a jeho hybridní měniče pro FVE.

Společnost Solarity, mezinárodní distributor a velkoobchodní prodejce fotovoltaických systémů, zařadila do svého portfolia nejnovější hybridní a síťové invertory Deye. Mezi hlavní výhody produktové řady inverorů Deye patří zejména kompatibilita s bateriemi různých výrobců, asymetrický AC výstup a uživatelsky přívětivé rozhraní, ale také dostupnost a pořizovací cena jednotlivých modelů. Výhodou je také možná integrace s generátory a ostatními zdroji elektrické energie. Produkty značky Deye lze snadno objednat na Solarity B2B e-shopu.

Síťové Invertory Deye

Výkony jednofázových síťových invertorů Deye se pohybují v rozmezí 1,5 až 10,5 kW a tyto produkty jsou vhodné pro střešní instalace na rezidenčních budovách. Jejich součástí je jedno nebo dvě MPPT (maximum power point tracking – sledovač maximálního bodu výkonu), které jsou vhodné i pro více než jednu orientaci panelů. Nový invertor Deye SUN-10.5K-G patří mezi modely s nejvyšším výkonem v kategorii jednofázových síťových invertorů na trhu.

Výkon třífázových síťových invertorů Deye se pohybuje v rozmezí od 4 kW do 136 kW (400 V). Tyto třífázové síťové invertory lze připojit k elektrické síti přímo, bez transformátoru.

Například model SUN-136K-G01 je vybaven 8 MPPT a 32 páry stringů a jeho maximální vstupní výkon stejnosměrného proudu je až 204 kW. Lze tedy ušetřit náklady na zařízení připojením většího počtu fotovoltaických modulů.


Hybridní invertory Deye

Hybridní invertory Deye jsou kompatibilní až s 25 různými značkami baterií, přičemž se vyrábí ve dvou typech provedení:

  • nízkonapěťové (pro baterie s napětím v rozmezí 40–60 V): jednofázovátřífázová řešení
  • vysokonapěťové (pro baterie s napětím v rozmezí 160–700 V): pouze třífázová řešení

Výkon vysokonapěťových třífázových hybridních invertorů se pohybuje v rozmezí od 5 do 50 kW a je možné připojit až 10 invertorů paralelně bez jakéhokoliv dodatečného zařízení. Připojené invertory navíc mohou být různého výkonu. Invertory této řady jsou vybaveny inteligentním chlazením, které umožňuje jejich provoz i při vysokých teplotách (>45 °C).




Nízkonapěťové hybridní invertory se vyrábí v jednofázové a třífázové variantě a mohou být vybaveny inteligentním, nebo naturálním systémem chlazení.

Jednofázové invertory lze připojit k až 16 zařízením zapojeným paralelně, jejich výkon se pohybuje v rozmezí 3–8 kW a jsou dodávány se dvěma nezávislými MPPT.

Třífázové invertory mají výkon v rozmezí od 5 do 12 kW, jsou rovněž dodávány se dvěma nezávislými MPPT a lze je připojit až k 10 zařízením.

Jako většina moderních hybridních řešení na trhu i řešení Deye umožňuje oddělit hlavní a záložní okruhy a podporuje nevyvážené zatížení sítě jak v normálním režimu, tak také v záložním režimu při výpadku dodávky elektrické energie. Asymetrie na jedné fázi však nesmí překročit 51 % z celkového výkonu.

K hybridním invertorům Deye je navíc možné připojit generátor elektrické energie – k dispozici pro tento účel je vyhrazený jeden port. U těchto produktů navíc odpadá nutnost instalovat další ATS přepínač. Napěťový výstup z generátoru je signálem pro invertor, který jej rozpozná a přepne na požadovaný program. V případě nouzové situace vestavěný přepínač ON/OFF výstup jednoduše odpojí.



Namísto generátoru elektrické energie může být připojeno i jiné elektrické zařízení, jako například stringový invertor. Toto řešení je flexibilnější a díky zapojení stringového a hybridního střídače s baterií je zajištěna funkčnost celého systému i v případě přerušení dodávky elektrického proudu.


Hybridní invertory dále dokáží pracovat nejen se solárními panely, dieslovými generátory, ale i s větrnými turbínami. Technicky je možné připojit například fotovoltaické moduly k prvnímu MPPT a větrnou turbínu k druhému MPPT.

Díky barevné dotykové obrazovce s uživatelsky přívětivým rozhraním, kterou jsou všechny invertory Deye vybaveny, má koncový uživatel možnost snadného monitorování a správy nastavení systému. Uživatel si může nastavit časová okna pro nabíjení a vybíjení systému ukládání energie dle tarifů za elektrickou energii a tím ušetřit náklady.





Solarity s. r. o.
logo Solarity s. r. o.

V Solarity s.r.o. poskytujeme od roku 2008 profesionální on-grid a off-grid řešení fotovoltaických systémů pro klienty v Evropě, Africe a na Blízkém východě. Spolupracujeme s instalačními firmami, distributory, EPC společnostmi, s výrobci a velkoobchody ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.