logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak rychle se staví fotovoltaická elektrárna?

Stavba fotovoltaické elektrárny může být celkem rychlá záležitost. Pokud je stavba dobře připravená, jsou použity kvalitní komponenty a samozřejmě vykonává-li instalaci zkušený tým montážníků, probíhá instalace v řádu jednotek dnů.

Reklama

Takto hladce probíhala i realizace téměř 100 kW průmyslové elektrárny na střeše armovny pražské betonárky Prefa, kde instalaci prováděla společnost Atlantis. Jediné zpomalení představoval déšť v podvečer během druhého instalačního dne.

Nejprve byly navezeny panely a zátěžová konstrukce. Celá elektrárna se vešla do jednoho menšího nákladního auta. Následně byla na střechu rozložena zátěžová konstrukce PMT, která byla připravena včetně všech dílů a spojovacího materiálu přesně na míru této instalaci. Nenakupovalo se tedy nic navíc a montážnímu týmu stačilo elektrárnu „jen“ poskládat na střechu a zapojit, což zabralo necelé čtyři pracovní dny. Zvláštní pozornost se věnovala i detailům, jako je správné uzemnění nebo upevnění konstrukce.

Další dva dny zabrala instalace a zapojení střídačů do rozvaděče uvnitř armovny. Pokud se elektrárna osvědčí, uvažuje investor o rozšíření elektrárny i na další střechy svého provozu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.