logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

S přebytky elektřiny z malých FVE si velmi dobře poradí Bonus S-Power

Finanční úspora, energetická soběstačnost, šetrnost k životnímu prostředí. To jsou nejčastější důvody, proč lidé uvažují o pořízení solárních systémů. Při rozhodování o vhodné fotovoltaice pro domácnosti je dobré se zaměřit i na to, co se stane s vyrobenou elektřinou, kterou v domácnosti nespotřebujete.

Reklama


Řešení pro stoprocentní využití přebytků z malých fotovoltaických elektráren nabízí již od dubna 2017 Bohemia Energy ve spolupráci se společností S-Power, a to skrze produkt nazvaný Bonus S-Power. Nyní jej mohou využít také zákazníci Europe Easy Energy, X-Energie a Comfort Energy.

Benefitem našeho řešení je, že pokud vyrobíte elektřiny více, než sami spotřebujete, za výhodných podmínek ji od vás odebereme a použijeme pro ostatní klienty, kteří ji v ten samý okamžik spotřebují. Vaši dodávku oceníme aktuální tržní cenou a peníze vám ukládáme na vašem zákaznickém účtu,“ shrnuje výhody Bonus S-Power Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy a dodává: „Můžete si to také představit jako virtuální baterii, kde se vámi dodaná elektřina ukládá v podobě peněz. Výhodou je, že nemusíte pořizovat skutečnou baterii. Peníze si pak ‘vyzvednete’ při pravidelném vyúčtování elektřiny. Chcete-li si však vámi vyrobenou elektřinu ponechat na dobu, kdy ji budete potřebovat, můžete si zvolit řešení s bateriovým úložištěm.




Transparentní výkup za velkoobchodní ceny

Produkt Bonus S-Power nemá paušální poplatek, ale cenu za dodanou energii, a to 300 Kč/MWh bez DPH. „Zároveň zákazníci, kteří si instalují solární elektrárnu od našeho partnera, firmy S-Power, jsou dva roky od platby za službu osvobozeni,“ dodává Libor Holub. To je bezkonkurenčně ekonomicky nejvýhodnější řešení na přebytky energie na trhu. Navíc s benefitem, že směna probíhá ne za stanovenou cenu, ale za tržní cenu elektřiny. To je většinou v poledne, tedy v době, kdy FVE generuje největší přebytky a lidé jsou nejčastěji mimo domácnost.

Pokud máte v systému fotovoltaické elektrárny ještě vlastní lithiovou baterii, můžete nabíjet energii buď z FVE nebo ze sítě, když je elektřina levná. A přebytky pak pouštět do sítě v době, kdy je cena elektřiny nejvyšší.

Výše odměny za přebytky je stanovena na základě velkoobchodních cen a podle skutečné dodávky přebytku vyrobené elektřiny do sítě. Vy tak získáte maximálně atraktivní cenu, která může v danou chvíli být. O nic se přitom nemusíte starat. Informaci o tom, kolik elektřiny vaše domácnost spotřebovala ze sítě, kolik za ni zaplatíte, kolik přebytečné elektřiny jste naopak dodali obchodníkovi a kolik za ni obchodník zaplatí vám, se dozvíte na pravidelné měsíční vyúčtovací faktuře. Vy se už o nic nestaráte a jen si užíváte své elektřiny.


Výhody Bonus S-Power

Cenová výhodnost: není pevný měsíční paušál, cena za využití služby je dle dodaného množství energie za 300 Kč/MWh bez DPH. Pro klienty S-Power je na 2 roky zdarma.

Bez obslužnosti: uživatel nemusí kontrolovat „kapacitu“ virtuální baterie, měnit ji podle aktuálního stavu a nemusí volit, kdy využije nastřádanou kapacitu. Vše se děje bez omezení a zcela automaticky každý měsíc ve vyúčtování za elektřinu.

Nejvyšší možný výnos: z povahy FVE, která vyrábí nejvíce v poledne, kdy zpravidla v domácnostech její uživatelé nejsou, a z povahy ceny elektřiny na trhu, která je nejvyšší v létě v poledne, je výnos nejvyšší možný.

Více o fotovoltaickém řešení od Bohemia Energy se dozvíte zde.

Podívejte se, jak vypadá instalace domácí solární elektrárny na rodinném domku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.