logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Roste zájem o kanceláře s terasami

Je zájem o atraktivní prostory pro práci nebo společné aktivity. Čím dál více roste mezi firmami poptávka po kancelářích s terasami.

Reklama

Disponovat únikovou zónou na vzduchu je pro firmy stále lákavější.

Terasy nově vznikají při rekonstrukcích a přestavbách historických budov, u novostaveb je standardem, že se s nimi v projektu počítá. Podle společnosti OFFICE HUNTERS však ani to zdaleka nestačí na uspokojení zájemců. „V nabídce máme aktuálně 49 kanceláří s terasami z celkového počtu 2119 kanceláří, což představuje pouhá 2,31 procenta,“ prohlásil Filip Veselý, jednatel realitně-konzultační společnosti OFFICE HUNTERS, která se specializuje na prodej a pronájem kancelářských a obchodních prostor.

O terasy se zajímají 2 typy klientů

  1. Tím prvním jsou mladé dynamické firmy. „Pro ně představuje terasa prostor pro neformální setkání, často na ní grilují, baví se, setkávají s klienty. Po terasách touží hlavně reklamní, komunikační či designérské agentury. A výhled z nich často vůbec neřeší,“ popisoval Veselý.
  2. Pro druhý typ klientů je už rozhled z terasy důležitým kritériem, jde totiž převážně o právnické a poradenské firmy. „Ideální je výhled na Pražský hrad, díky kterému dokážou nejlépe ohromit potenciální klienty. Je to velmi prestižní,“ řekl Filip Veselý.

Standardním vybavením teras bývají zásuvky, osvětlení, plážový nábytek, slunečníky, pro chladnější období pak infrazářiče. Pokrytí wifi signálem je samozřejmostí. K běžným věcem pak patří stolní fotbálek, stůl pro stolní tenis nebo houpací sítě.Průměrná cena jed ternoho metruasy vychází od 3 euro (cca 81 korun) do 10 eur (cca 270 korun), což činí 25 až 50 % z ceny standardního m2 kanceláře.

3 nejatraktivnější kanceláře s velkými terasami podle OFFICE HUNTERS Na Příkopě 1
  • Cena: 20.00 €/m2
  • Volné metry celkem: 1.346m2
  • Terasa: 213m2
  • Cena terasy: 3.00 €/m2
City Palais
  • Cena: 23.00 €/m2
  • Volné metry celkem: 2.259m2
  • Terasa: 103m2
Palác Anděl
  • Cena od: 14,75 €/m2
  • Volné metry celkem: 4.109m2
Na Příkopě
Na Příkopě
City Palais
City Palais
Palác Anděl
Palác Anděl

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.