logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zpomalení stavebnictví je pro firmy šancí k inovacím: jak získají konkurenční výhodu?

„Digitální nástroje se přizpůsobí vašim pracovním postupům a ne obráceně,” říká Adam Heres Vostárek, regionální manažer a specialista na digitalizaci stavebních procesů ve společnosti PlanRadar.

Ekonomické cykly s sebou v různých intervalech přinášejí období růstu a poklesu, která se promítají do všech sektorů hospodářství, stavebnictví nevyjímaje. Český trh v současnosti prochází obdobím plným výzev. Stavební produkce zaznamenala v červnu výrazný meziroční pokles o 10,2 %, přičemž tento negativní trend byl patrný i v předchozích jarních měsících letošního roku. Na každé takové zpomalení trhu lze přitom nahlížet dvojí optikou: jako na zjevnou hrozbu, anebo naopak příležitost ke zlepšení. Pro malé i velké stavební, investorské, projekční a architektonické firmy je dlouhodobou výzvou zvýšení produktivity práce. Jak mohou udělat první krok?

V čem jsou digitální platformy přínosem a jak vypadá jejich zavádění v praxi?

  1. Produktivita Účastníci stavebního procesu hlásí, že s PlanRaradem ušetří za každého pracovníka 7 hodin týdně, které mohou věnovat jiným činnostem.
  2. Prevence chyb a minimalizace víceprací: Až 77 % společností používajících PlanRadar kvituje, že jim na projektech pokleslo množství chyb i víceprací.
  3. Efektivní dokumentace průběhu výstavby: Vytvoření jednoho “tiketu” v PlanRadaru standardně zabere pouhé 1–2 minuty.
  4. Návštěvy na stavbě: Celkem 77 % uživatelů PlanRadaru uvádí, že se jim snížil čas potřebný k takovýmto návštěvám.
  5. Archivace: Celkem 90 % firem potvrdilo, že se jim s užíváním PlanRadaru snížilo množství papíru na stavbě.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.