logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Konica Minolta se zaměřila na ochranu firemních dat proti hackerům

Konica Minolta uvedla na trh novou řadu multifunkčních tiskových zařízení s vyšší ochranou proti prolomení hesla či šíření malwaru. Řada bizhub i-Series zahrnuje 21 zařízení formátů A3 i A4.

Reklama

„Naše nová zařízení dokáží rozpoznat hackerské útoky tzv. hrubou silou či snahy o prolomení hesla a dalších přístupových dat. Pokud k takovému pokusu dojde, zařízení útok zablokuje a informuje správce IT,“ uvedl Petr Mihók, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech

Počet útoků hrubou silou každoročně stoupá až o 160 procent a podle odborníků nadále poroste. Pole analýzy společnosti Quocirca nemají téměř tři čtvrtiny firem s 250 až 1000 zaměstnanci důvěru v zabezpečení své tiskové infrastruktury. Stejný průzkum rovněž zjistil, že více než 60 % organizací skutečně zaznamenalo za posledních dvanáct měsíců ztrátu dat v důsledku nezabezpečených tiskových postupů. „Také proto jsme se rozhodli nabídnout řešení i zákazníkům, kteří si ještě nechtějí pořizovat nové stroje, ale rádi by zvýšili ochranu svých dat. Prvky vyššího zabezpečení i vylepšení uživatelského rozhraní charakteristické pro novou řadu i-Series lze tak dodat i do starších zařízení prostřednictvím aktualizací firmwaru,“ informoval P. Mihók.

Nová řada bizhub i-Series zahrnuje pět barevných a tři černobílá zařízení formátu A4 a sedm barevných a šest černobílých pro formát A3. Všechny modely kombinují zvýšenou bezpečnost, uživatelskou přívětivost a optimalizovaný výkon. Konica Minolta se současně podařilo zvýšit počty zásobníků papíru. Zařízení, která pracují s formátem A4, tak disponují maximální kapacitou až 2100 listů. V případě zařízení formátu A3 dosahuje kapacita až 6650 listů.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.