logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kybernetická bezpečnost ve firmě | Účinný nástroj pro ochranu dat

Ochrana know-how a obchodního tajemství hraje klíčovou roli nezávisle na specializaci podniku. Každý chce být o krok napřed před konkurenci. Ve hře je rovněž zabezpečení dat před hackery.

Jaká data jsou nejvíc náchylná na vykradení

Nelze jednoznačně určit, jaký druh dat představuje nejcennější komoditu. Pro někoho to bude databáze zákazníků, někdo jiný nejvíce vyžití z obchodní strategií konkurence. Utajované informace, investiční plány, výsledky výzkumů čí osobní údaje - nic z toho se nesmí dostat z firmy ven.

Na jedné stráně je know-how a obchodní tajemství firmy, nazývané také abstraktnějším pojmem jako nehmotný majetek. Na druhou stranu je celá řada osobních údajů, na které se vztahují pravidla ukládání a uchovávání dat.

Přehlížené mezery v zabezpečení

Bezpečnost dat si nejčastěji spojujeme s antivirovými softwary a firewall. Turnikety, přístupové karty a další bezpečnostní klíče také jsou jistou ochranou a umožňuji zjistit pohyb v budově ale i v systému. Šifrování dat stanoví ještě vyšší úroveň zabezpečení citlivých dat, ale stálé to není vše.

Naneštěstí mnoho firem řeší otázku kyberbezpečností teprve ve chvílí, kdy už dojte k nějakému úniku dat. Jsou případy, kdy se ani nezjistí, že došlo k proniknutí dovnitř firemní struktury. Podceňovanou hrozbu představuje vykradení dat vloupáním do energetické sítě.

Neprůstřelné řešení pro každou firmu

Existuje jednoduchý a zároveň velice sofistikovaný nástroj, již ochrání IT zařízení, zajistí šifrování a znemožní krádež dat. Řešení přináší protišpionážní lišta HEINEN Elektronik NOSPY BOX PRO, která vznikla jako opatření pro kyberbezpečnost. Jedná se o neprůstřelný systém již blokuje jakoukoli krádež dat vniknutím do sítě.

Více informací


Spy Shop
logo Spy Shop

Firma Spy Shop působí na trhu od roku 2007. Zaměřuje se na prodej nástrojů, které slouží k ochraně majetku a inspekci obtížně dostupných míst. V naší nabídce naleznete zařízení, jako skryté kamery, fotopasti nebo inspekční kamery.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.