logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový nástroj od PlanRadaru „SiteView“ poháněný umělou inteligencí zachytí s pomocí 360° kamery skutečnou realitu

PlanRadar, přední digitální platforma pro realitní profesionály se zaměřením na výstavbu a správu nemovitostí, oznamuje plánované rozšíření o novou funkci „SiteView“, která s pomocí umělé inteligence (AI) ještě zdokonalí dosud velmi komplexní systém pro efektivní dokumentaci, komunikaci a tvorbu reportů ve stavebnictví.

Reklama

„SiteView“ svým uživatelům umožní pořizovat 360° panoramatické snímky při obhlídce projektů, které se automaticky promítnou do 2D výkresů, a zprostředkují tak vizuální přehled o konkrétní situaci v terénu i skutečném vývoji prací.

„Tato nová funkce zcela změní způsob, jakým budou moci naši uživatelé PlanRadar využívat. Rychle a jednoduše jim poskytne přesný vizuální záznam a s tím související dokumentaci o každé fázi projektu bez nutnosti pořizovat tisíce fotografií zvlášť. V kombinaci s již existujícími nástroji rozšíří možnosti, do jakého detailu se každý, kdo se na projektu podílí, může zpětně podívat, co a kde bylo skutečně realizováno,“ komentuje Ibrahim Imam, spoluzakladatel a výkonný spoluředitel společnosti PlanRadar.

Nástroj je poháněn špičkovou technologií a vzhledem k tomu je jeho využití naprosto snadné. V praxi to vypadá tak, že stavební týmy prochází staveništěm s 360° kamerou připevněnou na helmě a „SiteView“ zajistí vše ostatní. Pořízené snímky jsou automaticky ukládané do aplikace a připravené k opětovnému prohlédnutí v PlanRadaru přímo ve dvourozměrných výkresech a plánech. Díky tomu je možné přesně a efektivně dokumentovat postup výstavby; navíc porovnáním snímků v čase lze odhalit případné odchylky a nedodělky.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.