logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Funkce barevného rozlišení u pracovních oděvů

Různé barvy pracovního oblečení mají hned několik funkcí - kromě estetické také praktickou a bezpečnostní. Zjistěte, jak barevné rozlišení oblečení funguje v různých odvětvích.

Estetická funkce

Barvy mají na lidi velký psychologický vliv. Příjemné pastelové barvy působí uklidňujícím dojmem, a proto jsou ideální ve zdravotnictví a pečovatelských službách.

Praktická funkce

Různě barevným oblečením lze rozlišit i různé profese. To se využívá obvykle ve zdravotnictví, kde mají doktoři a sestry různé uniformy, ale také třeba v supermarketech - pracovníci různých oddělení i na různých pozicích jsou podle barev snadno identifikovatelní.

Hygienická funkce

Pro zajištění nejvyšších hygienických standardů je optimální bílé pracovní oblečení. Bílé pracovní pláště se typicky používají v potravinářství a zdravotnictví, jelikož jsou na nich nečistoty dobře vidět, a navíc je lze prát na nejvyšší teploty pro eliminaci všech patogenů.

Bezpečnostní funkce

Zejména v případě zaměstnanců pracujících venku je důležitá jejich dobrá viditelnost. Aby se zabránilo pracovním úrazům např. na stavbách, vsaďte na výrazné barvy pracovního oblečení, jako je červená nebo žlutá. Reflexní pracovní oděvy mohou být vyrobeny z fluorescenčních tkanin nebo mít reflexní prvky.

Kvalitní pracovní oděvy na míru

Lindström pro vaše zaměstnance vyrobí stylové pracovní oblečení na míru v různých barvách. Díky službě pronájmu se nemusíte starat o jejich údržbu, čištění ani skladování. Každý zaměstnanec tak bude mít vždy k dispozici dostatek hygienicky čistého firemního oblečení. S výběrem vhodných barev, materiálů a střihů vám v Lindström odborně poradí.

Pronájem pracovních oděvů


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.