logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat kvalitní elektricky polohovatelný rošt

Elektrický polohovací rošt ocení nejen senioři a lidé s pohybovými omezeními, ale každý, kdo si potrpí na maximálním pohodlí. Zjistěte, podle čeho elektricky polohovatelný rošt vybrat.

Rošty v postelích plní hned několik funkcí. Kromě toho, že drží matraci, umožňují také cirkulaci vzduchu a optimalizují rozložení tlaku vyvíjeného na ložnou plochu. Pokud zvolíte polohovací rošty, můžete si navíc upravit sklon lůžka v oblasti hlavy nebo nohou.

Výrobní materiál

Polohovací rošty mohou být lamelové, nebo laťkové. Lamelové jsou pružnější, díky čemuž se na ně můžou položit i méně flexibilní matrace. Laťkové rošty nepruží, a proto jsou kompatibilní s pružnějšími matracemi.

Pamatujte, že na polohovací rošty nepatří pružinové matrace - ty se nesmí ohýbat, aby se pružinky nezničily. Pro jistotu se při nákupu matrace vždy ujistěte, zda je vhodná na polohovací rošt.

Důležitým parametrem při výběru roštu je také jeho nosnost, přičemž byste měli zohlednit nejen vaši hmotnost, ale i hmotnost matrace, a navíc připočítat rezervu alespoň 10 %. Polohovací rošty musí ustát větší zátěž, a proto se zajímejte o kvalitu výrobních materiálů a zpracování.

Způsob polohování

Dále lze polohovací rošty rozdělit podle způsobu ovládání na manuální a elektrické. Elektrické ovládání vám přinese nejen větší komfort, ale také maximální samostatnost i v případě, že máte problémy s pohybem.

Také se zamyslete, zda potřebujete polohování v oblasti hlavy, nohou, případně v obou částech. Polohování v oblasti hlavy oceníte při čtení nebo sledování televize. Polohovaní v oblasti nohou je důležité pro dlouhodobě ležící osoby.

Elektrické polohovací rošty


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.