logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Prestižní ocenění OFFICE ROKA získala na Slovensku farmaceutická společnost Takeda

ICC Takeda, Bratislava, Zdroj: DELTA Group

Mezinárodní architektonická kancelář Jacobs navrhla v prostorách bývalé továrny na výrobu nití velmi flexibilní a rozmanité pracovní prostředí pro inovační centrum farmaceutické společnosti Takeda tzv. Innovation Capability Center (ICC).

Někdejší přádelna z roku 1900 se z typického urbánního brownfieldu uprostřed Bratislavy proměnila v ultra moderní kancelářské zázemí pro vývoj a inovace. Prostory jsou funkčně rozděleny na „open office“ a mezaninový prostor přístupný po 5 ocelových schodištích. Celková nájemní plocha památkově chráněné budovy „Pradiareň 1900“ je 14 870 metrů čtverečních a zahrnuje různorodá pracovní místa, zasedačky, recepci, oddechové zóny i unikátní coffee point. Společnost Takeda Pharmaceuticals Slovakia využívá jedno celé podlaží této budovy.

Při revitalizaci brownfieldu byly využity nejmodernější technologie v souladu se závazkem společnosti Takeda k enviromentální udržitelnosti včetně uhlíkové neutrality. Budova disponuje enviromentální certifikací BREEAM a inteligentním systémem provozu a správy objektu.

Při revitalizaci prostor společnost DELTA Group ČR/SK z pozice lokálního architekta využila také nejmodernější nástroje digitalizace projektů tzv. Mixed reality: využití modelu Fit-Out v prostoru Shell and Core za pomoci brýlí HoloLens2. Názornou ukázku si můžete prohlédnout ve videu z projektu Takeda.

Základní informace o projektu

  • LOKALITA: ICC Takeda, Bratislava
  • INVESTOR: Takeda Pharmaceuticals Slovakia s.r.o.
  • NÁVRH: Jacobs, DELTA Group ČR/SK
  • VYUŽITÍ: Podnikání
  • ZAHÁJENÍ REALIZACE/STAVBY: 01.10.2021
  • OTEVŘENÍ: 01.03.2022

Detaily a fotografie z prostor inovačního centra ICC Takeda


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.