logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

DELTA projektuje již 10 let v BIM. Kde vidí jeho výhody pro investory, ale i stavaře?

DELTA Group ČR slaví 30 let na českém trhu a zároveň také malé mezi-výročí 10 let, co projektuje budovy pomocí BIM (Building Information Modeling), jak potvrdil Martin Vašíček, senior project manager společnosti DELTA Group ČR.

„Za tu dobu jsme se hodně naučili, posouváme projektování pozemní výstavby neustále vpřed, pravidelně školíme vlastní projekční tým v rámci vnitrofiremního školení tzv. BIM Akademy a absolutní transparentnost, pružná komunikace a vyšší efektivita procesů jsou jen několika málo předními výhodami, které BIM do projektování staveb přináší,“ uvedl dále Vašíček.

Celá mezinárodní skupina firem DELTA podporuje digitalizaci stavebnictví. Nabízí BIM konzultace s BIM specialisty se zkušenostmi z prostředí mezinárodních stavebních projektů, které za uplynulých deset let díky BIM projektovala, koordinovala a uvedla do provozu. Často zodpovídáme dotazy typu, co přesně je BIM projektování, jak zadat BIM projekt, proč projektovat budovy v BIM, jaké benefity investorovi BIM model přináší a jak využít potenciál BIM projektu naplno?

„Je třeba myslet i na fázi užívání a správy budov, a právě zde je BIM velmi užitečný nástroj pro provoz a správu budovy,“ upozornila Marcela Kolářová mluvčí DELTA Group ČR. Dodala, že Building Information Modelling je ve stavebnictví celosvětovým trendem, který zásadně proměnil všechny dosavadní procesy projektování včetně řízení a koordinace stavby. Ještě výrazněji posunul efektivitu spolupráce desítek, ale často i stovek členů jednotlivých projekčních týmů spolupracujících na jednom stavebním projektu. BIM je v podstatě komplexní digitální model budovy tzv. digitální dvojče projektu, který podporuje transparentnost, efektivitu a dává dokonalý přehled o připravované budově všem zúčastněným na projektu.

Názorně lze výhody BIM zhlédnout ve videu či si poslechnout 5dílnou podcastovou sérii BIM JAKO FENOMÉM, kde se dozvíte zajímavé informace o BIM a jeho stavu vývoje a implementaci v ČR.


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.