logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Digitalizace správy majetku budovy pro efektivnější využití Facility Managementem


Na konferenci Dalux User Day mluvil Marek Šnyrch ze společnosti DELTA Group ČR o digitalizaci stavebnictví, digitálním datovém prostředí pro stavební projekty, BIM, ale třeba i pasportizaci objektu pro určení jeho zůstatkové hodnoty.

Jestliže plánujete stavební projekt s důrazem na udržitelnost, inteligentní fungování a ekonomický provoz, BIM projektování je ten správný efektivní nástroj. To potvrdil Marek Šnyrch ze společnosti DELTA Group ČR na konferenci Dalux User Day.

Vývojové centrum mobility BMW Group v Sokolově využilo platformu Dalux jako svého prostředí pro sdílení dat (CDE – Common Data Environment). Právě na tomto stavebním projektu byl poprvé v České republice implementován modul Handover pro efektivnější digitální evidenci majetků.

Pavel Lacina a Tomáš Fritz, z českého zastoupení Dalux, potvrdili, že Dalux jako CDE platforma pro přípravu majetků se v České republice využívá poprvé právě na tomto projektu. Technologie umožňuje efektivní a transparentní správu projektu prostřednictvím centralizovaného systému.

Projekt nového vývojového centra automobilky BMW Group v Sokolově je skutečně rozsáhlý (70 000 m2) a využití Dalux jako CDE umožnilo efektivní správu dokumentace, plánování a koordinaci, což přispělo k jeho úspěšnému průběhu a dokončení.

Digitalizace správy majetků v praxi

V praxi přináší digitalizace správy majetků a platforma typu Dalux mnohé výhody. V DaluxFM je k dispozici model skutečného provedení propojený s majetky a jejich vlastnostmi. Poskytuje také jednoduchou aplikaci pro kontakt na správce a přehled pro investora.

Vývojové centrum automobilů budoucnosti společnosti BMW Group v Sokolově, kde je generálním projektantem pozemních staveb DELTA Group ČR/DELTA Projektconsult, bude oficiálně slavnostně otevřeno letos v létě. Pokud vás zajímá digitalizace stavebních procesů, neváhejte zástupce ze společnosti DELTA – Marek Šnyrch: m.snyrch@delta-group.cz – kontaktovat.

Více informací


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.