logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Osvětlení a dekorace do ložnice

Při zařizování ložnice hraje velkou roli volba vhodného osvětlení a dekorací. Co upřednostnit, a čemu se naopak vyhnout?

Jaké světlo se hodí do ložnice

Ložnice samozřejmě primárně slouží k našemu spánku. I z tohoto důvodu se obecně snažíme přistupovat k jejímu dokonalému zastínění. Na druhou stranu je třeba pamatovat také na vhodné osvětlení.

Osvětlení do ložnice by mělo plnit nejen svoji praktickou funkci, ale také se stát estetickým prvkem celé místnosti. Centrální osvětlení může mít podobu stropních svítidel nebo lustru. Jeho úkolem je přitom vhodně osvětlit celý prostor ložnice. Z hlediska barvy je možné přistoupit spíše k tlumenějšímu teplému světlu, které bude podporovat naši relaxaci.

Kromě centrálního osvětlení je rovněž třeba zvolit vhodné lampičky na noční stolek a menší světýlka nad postel. V tomto případě si promyslete, zda budete tyto lampičky používat pouze k běžnému osvětlení prostoru, nebo zda si na tomto místě chcete i číst. Právě čtení totiž vyžaduje silnější zdroj světla. Zároveň v takovém případě oceníte, že budou lampičky polohovatelné.

Jaké dekorace do ložnice zvolit

A nyní k dekoracím. Podstatným doplňkem každé stylové ložnice jsou samozřejmě textilie, tedy povlečení, povlaky na polštáře a podobně. Prostor můžete ozvláštnit také kusovým kobercem a přehozem přes postel. Pokud se rozhodnete pro pokojové rostliny, nemělo by jich zde být příliš. Sáhnout lze také po vkusných obrazech, které by měly být podle feng šuej umístěny vždy v páru.

Podívejte se na kolekce designových postelí


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.