logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výcvik naše služebního psa Drago

Ahoj, jmenuju se Drago. Jsem německý ovčák a je mi 6 měsíců. V následujících měsících můžete sledovat, jak probíhá můj výcvik na služebního psa.

Vyrůstám v Domově Fauny v Hrachově, kde mě cvičí můj instruktor Martin. Pro výcvik jsem byl vybrán, protože jsem zcela zdravý a šikovný po svých rodičích – matce Fergie ze Stříbrného kamene a otci Dronkovi von Alten Försterhaus. Čeká mě stejný všestranný výcvik, jako mají policejní psi. Součástí výcviku bude osvojení si pachové a obranné práce a procvičování poslušnosti. Trénuji poctivě, ale je důležité, aby pro mě trénink byl vždycky hrou a já se těšil na příště. V 18 měsících mě čeká zkouška všestrannosti a poté ještě společná zkouška s psovodem. Už umím základní povely, reaguji na jméno a jsem socializovaný. Zvykám si i na různé povrchy (dlažba, beton, přírodní povrchy, apod.) a prostředí (voda, tma, apod.). Poslouchat budu všechny členy zásahové skupiny, na které si už nyní zvykám. Postupně mě venčí a rozmazlují, což se mému cvičiteli moc nelíbí. Je to ale nedílná součást socializace a seznámení s celým týmem.

Členem zásahové skupiny budu zhruba do svých osmi let. Mým úkolem bude při prohlídce objektu vyhledat pachatele a za pomoci štěkání odhalit místo, kde se skrývá. Pokud uslyším povel „Drž!“, nebudu na nic čekat a ochromím pachatele za pomoci jednoho silného zakousnutí.


D.I. SEVEN, a.s.
logo D.I. SEVEN, a.s.

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN, a.s. se již od roku 1995 zabývá službami v bezpečnostní a úklidové sféře. Bezpečnostní služby a úklidové práce poskytujeme našim klientům ve všech oblastech České republiky. Firmám i státní správě mimo jiné poskytujeme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.