logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mnoho nových funkcí pro návrh technických systémů budov s využitím BIM

S DDS-CAD 15 poskytuje Data Design System další vývojovou fázi svého řešení s využitím BIM pro návrh technických systémů budov. Vylepšení se zaměřila na větší přesnost a efektivitu při navrhování a jsou hlavní charakteristikou aktuální verze multidisciplinární softwarové aplikace.

  • DDS-CAD 15 představuje řadu vylepšení, jejichž vývoj dále probíhá.
  • Nový výpočet tepelného výkonu a možnost výpočtu chlazení.
  • Vylepšené uživatelské rozhraní pro rychlejší orientaci v modelu a představení funkce pro technické zrcadlení prvků.
  • Přímý přístup k webu BIMobject® pro atraktivní vizualizace.

DDS-CAD 15 podporuje výpočet chlazení podle ASHRAE a výpočet tepelného výkonu v souladu s nejnovějším vydáním technické normy EN 12831. V rámci domény elektro stojí za povšimnutí nový správce rozváděče a vylepšené funkce pro návrh kabelových tras zajišťující rychlý proces návrhu a větší flexibilitu. Další optimalizace se věnují i uživatelskému rozhraní. Novinkou je technické zrcadlení, pomocí kterého lze rychle a profesionálně vytvářet strukturálně identická, ale zrcadlově převrácená rozmístění prvků. Jedná se o zrcadlení, které bere do úvahy i zvyklosti zobrazení symbolů a není pouhou geometrickou funkcí. Současně jsou zachovány správné polohy přípojných bodů pro zařízení.

Pro další urychlení pracovních postupů nabízí nová verze DDS-CAD neustále dostupné okno vlastností prvků. Představuje nejdůležitější vlastnosti vybraných objektů a umožňuje přímou editaci. Prostřednictvím nové úvodní stránky správce projektu s náhledy a funkcí vyhledávání uživatelé také dosáhnou požadovaného projektu jediným kliknutím myši. Modul pro výpočet chlazení je založen na softwarovém řešení od renomované specializované firmy zabývající se simulacemi EQUA. Výpočet lze provést pro místnost, nebo budovu. Tato funkce vyhovuje mezinárodnímu standardu ASHRAE, ale i složitější německé VDI 2078. Kompletně přepracovaný výpočet tepelného výkonu nebere v úvahu pouze nejnovější změnu technické normy, ale také nabízí možnost upravit všechna požadovaná nastavení v jediném kompaktním dialogu.

Kromě funkcí pro jednotlivé disciplíny TZB byly rozšířeny i funkce pro BIM. Uživatelé DDS-CAD nyní mohou přímo přistupovat k cloudové platformě BIMobject® a integrovat do svých návrhů vysoce kvalitní objekty BIM od různých výrobců. Norský softwarový dům dále posílil svou pozici jednoho z lídrů v oblasti inovací openBIM díky své optimalizované výměně dat prostřednictvím IFC.

Další informace o nových funkcích v DDS-CAD 15: www.dds-cad.com a také na dds-cad.cz(sk).


CAD-BIM s.r.o.
logo CAD-BIM s.r.o.

Firma CAD-BIM s.r.o. je zaměřena na nástroje CAD/BIM ve stavebnictví, zabývá se distribucí, lokalizací a zákaznickou podporou pro software Graphisoft DDScad (DDS-CAD) určený pro projektování profesí TZB ve stavebnictví. Součástí činnosti jsou konzultace ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.