logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kärcher plní svůj slib, snížil produkci skleníkových plynů

Ve zprávě o trvale udržitelném rozvoji z roku 2016 se společnost Kärcher mimo jiné zavázala ke snížení produkce skleníkových plynů.

Reklama



V České republice se jí tohoto závazku podařilo dosáhnout už v minulém roce díky zajištění zpětného odběru a recyklace obalových odpadů. Za rok 2017 pomohla česká pobočka Kärcher zajistit zpětný odběr a recyklaci takového množství odpadů, které by naplnilo 139 svozových automobilů.

Kärcher v roce 2017 výrazně přispěl ke snížení skleníkových plynů a současně podpořil recyklaci 273 tun odpadů v České republice. „Podíl společnosti Kärcher na snížení skleníkových plynů za rok 2017 činí 299 tun CO2 ekv., což je 6994 GJ energie. To odpovídá emisím CO2 vyprodukovaných 141 osobními automobily střední třídy za rok jejich provozu. Úspora energie by se tak dala jednoduše přirovnat ke 14denní spotřebě elektrické energie na veřejném osvětlení v hlavním městě v Praze,“ uvádí ve výsledcích systému recyklace za rok 2017 Martin Fojtík, ředitel klientského oddělení společnosti EKO-KOM, která v České republice provozuje systém sběru a recyklace obalových odpadů.

„Velmi nás těší, že jsme mohli v uplynulém roce značnou měrou přispět ke snížení skleníkových plynů a finančně podpořit systém recyklace. Snížení emisí skleníkového plynu CO2 je globální cíl. Snažíme se o to dlouhodobě ve všech fázích výroby a ve všech podnikových oblastech, ať už optimalizovaným využíváním materiálů, energie, vody, vysokou recyklovatelností nebo využitím energie z obnovitelných zdrojů,“ říká jednatelka společnosti Kärcher v České republice Milada Skutilová.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.