logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Přehledná správa datových zásuvek v systému AMI na VŠCHT

Na začátku roku 2018 Unicorn dokončil implementaci úlohy „pasportizace zásuvek“, která zpřehlednila správu a evidenci více než 2000 datových zásuvek v budově Vysoké školy chemicko-technologické.

Reklama

Přehledná správa datových zásuvek v systému AMI na VŠCHT

Úloha se stala součástí komplexního řešení AMI pro správu majetku a spočívala ve zpracování pasportu zásuvek a elektrorozvaděčů z výkresů a doplnění standardního pasportu budovy. Bylo vytvořeno propojení mezi grafickou interpretací a evidenční tabulkou v excelu, která obsahuje souhrn všech zásuvek.

Výsledná evidence slouží správcům sítě k lokalizaci nepřesností (chybná čísla portů, skutečné umístění, duplicitní označení apod.) přímo pomocí systému AMI a to s využitím základních funkcionalit řešení, jakými jsou podmíněné formátování v seznamu zásuvek, či snadné a jednoduché filtrování. Přímo do mapy lze vkládat postupně i další nové zásuvky, aby byl pasport úplný a vždy aktuální.

V plánu rozvoje je rozšíření, které umožní například i studentům zaměřit a vložit do systému zásuvky v dalších objektech, kde ještě neexistuje elektronické zaměření. Další možnou úlohou pak bude i sada notifikací o stavu zpracování nesouladů v zásuvkách, či v případě výpadku nebo vypnutí rozvaděče, seznam místností s dočasně nedostupnou pevnou sítí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.