logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ochrana proti hluku v novele zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví

Od 1. prosince 2015 vstupuje v platnost novela zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. Co se týče hluku a vibrací, nejpodstatnější změna je v definici chráněných prostorů.

Chráněným venkovním prostorem se rozumí nezastavěné pozemky, které jsou užívány k rekreaci, lázeňské léčebně rehabilitační péči a výuce, s výjimkou lesních a zemědělských pozemků a venkovních pracovišť.

Chráněným venkovním prostorem staveb se rozumí prostor do vzdálenosti 2 m před částí jejich obvodového pláště, významný z hlediska pronikání hluku zvenčí do chráněného vnitřního prostoru bytových domů, rodinných domů, staveb pro předškolní a školní výchovu a vzdělávání, staveb pro zdravotní a sociální účely, jakož i funkčně obdobných staveb.

Chráněným vnitřním prostorem staveb se rozumí pobytové místnosti ve stavbách zařízení pro výchovu a vzdělávání, pro zdravotní a sociální účely a ve funkčně obdobných stavbách a obytné místnosti ve všech stavbách. Rekreace pro účely podle věty první zahrnuje i užívání pozemku na základě vlastnického, nájemního nebo podnájemního práva souvisejícího s vlastnictvím bytového nebo rodinného domu, nájmem nebo podnájmem bytu v nich.

Co se považuje za prostor významný z hlediska pronikání hluku, stanoví prováděcí právní předpis. Aktualizovaný prováděcí právní předpis zatím není v platnosti, platí tedy stávající nařízení vlády, které však toto neupřesňuje.

Další změny jsou již pro běžné situace méně významné a lze je dohledat v § 30 – 34, případně v § 77 zákona.

Společnost Greif - akustika, s.r.o provádí měření a modelování hluku, akustické studie. Vyrábíme tlumiče hluku, akustické zástěny, akustické kryty a kontejnery, zvukové izolace, protihlukové - neprůzvučné dveře.
Realizujeme protihluková opatření. Zajišťujeme komplexní služby pro průmysl a energetiku v oblasti snižování hluku. Od projektu po montáž. Konzultace a technická podpora zdarma. Neváhejte nás kontaktovat.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.