logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Přes 43.000 bývalých bytů OKD bude mít nového majitele

100% podíl ve firmě RPG Byty kupuje podle ČTK mezinárodní investiční společnost Round Hill Capital.

Reklama

"Round Hill Capital, plně integrovaný mezinárodní investor a správce realitních investic a majetku, schválil akvizici společnosti RPG Byty," sdělil mluvčí Round Hill Capital pro Českou republiku Jiří Reichl.

Jde o první akvizici společnosti Round Hill Capital na českém trhu.

  • RPG Byty jsou největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Portfolio RPG Byty sestává ze 43.083 bytů o celkové ploše přibližně 2,6 milionu m2.
  • Spolu s RPG Byty kupuje Round Hill Capital i servisní firmu RPG Služby.
  • Společnost RPG Byty získala byty od své mateřské firmy RPG Industries, která je koupila v roce 2004 spolu se společností OKD. V privatizační smlouvě se zavázala, že v případě převodu nabídne byty přednostně nájemníkům za netržních podmínek.

    Prodej bytů mimo struktury spojené s OKD není podle premiéra Sobotky "v souladu se záměrem smlouvy uzavřené při doprivatizaci minoritního státního podílu v OKD", která počítala s předkupním právem nájemníků.
    "Postavení nájemníků se prodejem společnosti žádným způsobem nemění. Jejich nájemní smlouvy platí dál, jejich smluvní stranou nadále zůstává společnost RPG Byty. Všechna zákonná i smluvní práva zůstávají zachována," uvedl naproti tomu mluvčí RPG Byty Roman Frkous.
    Předseda Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ, hájícího zájmy nájemníků, Roman Macháček však pochybuje, že pro nájemníky se nic nezmění.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.