logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vítejte ve světě ANIK BIT, světě moderních technologií budov

V nových budovách nebo při rekonstrukci stávajících budov jsou objevovány nové vlastnosti, které není možné přehlédnout a které mají svůj význam v souvislosti s technologiemi budov stavěných zhruba v osmdesátých letech dvacátého století. Ve své podstatě můžeme toto období zařadit do etapy automatizace budov.

Automatizace budov je vlastně digitální měřící, kontrolní, regulační a řídicí technika pro jejich technické vybavení. Současné a budoucí období je a bude po obsahové stránce charakterizované snahou o vzájemné propojení všech hlavních technologií používaných v infrastruktuře budov.

Toto období bude mít svoje opodstatnění v tzv. systémové technice budov. Systémová technika budov popisuje propojení sítí sestavených ze systémových komponent a účastnických stanic pomocí instalační sběrnice do jednoho systému. Inteligence systému je distribuována na jednotlivé komponenty. Smyslem je využití centrálních distribučních systémů s uzly reagujícími na individuálního uživatele.

Kvalita prostředí může ovlivnit kvalitu práce, což je třeba brát v úvahu při tvorbě nových technologií, které mají za cíl zlepšit například produktivitu firem. Pro názornost si můžeme uvést příklad základních infrastruktur, které kvalitativně zajišťují potřeby na pracovišti:

  • ovládání větrání a teploty,
  • ovládání osvětlení,
  • denní světlo a výhled včetně omezení slunečního světla,
  • soukromí a práce v tichém prostředí,
  • přístup k sítím,
  • kombinované datové,
  • energetické a hlasové komunikační systémy,
  • ergonomický nábytek s povrchovou úpravou šetrnou vůči životnímu prostředí.

ANIK BIT, s.r.o.
logo ANIK BIT, s.r.o.

ANIK BIT nabízí komplexní přístup. Součástí naší nabídky jsou jednotlivé periferie i celé systémy řízení pro domov i průmysl a služby s tím spojené (poradenství, projekční práce, dodávky zboží, aplikační software, uvádění do provozu, školení i servis).

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.