logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

POINTPARK PROPERTIES – výsledky za rok 2012 první čtvrtletí 2013

Obsazenost parků společnosti PointPark Properties (P3) v ČR vzrostla z 88,3 % v roce 2011 na 96,2 % v roce 2012. Celkem společnost za loňský rok pronajala téměř 77 000 m2. Úspěšný růst pokračuje i v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Reklama


Loňský rok ukázal oblíbenost průmyslových logistických parků PointPark Prague D1 a Point Park Prague D8, které se nacházejí na klíčových dopravních tepnách České republiky.
Celkem bylo v těchto dvou lokalitách pronajato přes 59 000 m2. Stávající nájemci navíc prodloužili smlouvy na téměř 18 000 m2 skladových ploch.

Jsme rádi, že se naše průmyslové logistické parky těší takové oblibě,“ říká Peter Bečár, výkonný ředitel P3 pro Českou republiku a Slovensko, a dodává, „je to dokladem toho, že strategický development P3 je dlouhodobě úspěšný a dobře se vyrovnává s prudkými výkyvy trhu posledních let.“

PointPark Properties (P3)

Rok 2012 přinesl nejen rozšíření významných nájemců v PointPark Prague D1, jako je například Marimex, a nové pronájmy, například více než 7 000 m2 pro logistického providera společnost DB Schenker, ale také nový projekt Build-To-Suit pro logistickou společnost Yusen Logistics.
Na 20 000 m2 zde pro Yusen Logistics vyrůstá nová logistická hala přesně na míru potřebám tohoto budoucího nájemce. PointPark Prague D8 zaznamenal v roce 2012 například nového nájemce v podobě společnosti Blažek, lídra na trhu s pánskou konfekcí.

Také výsledky za první čtvrtletí roku 2013 potvrzují stabilní růst společnosti P3.

Celkem se podařilo pronajmout 75 024 m2. Z toho dlouhodobé pronájmy a renegociace činí více než 68 500 m2 a zbývajících cca 4 000 m2 potom pronájmy krátkodobé. Například v PointPark Prague D1 rozšířily své logistické prostory společnosti Auto Kelly a HOPI. „Výsledky P3 mimo jiné ukazují, že jsou naši zákazníci spokojeni jak s lokalitou našich parků, tak i s našimi službami, a rozhodování o jejich další expanzi je spojeno s budoucností v našich parcích,“ doplňuje Peter Bečár.

O společnosti PointPark Properties (P3)

PointPark Properties (P3) je významná mezinárodní společnost zabývající se správou a developmentem průmyslových nemovitostí, která sídlí v Praze a v současnosti působí v následujících evropských zemích: Bulharsko, Česká republika, Francie, Německo, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Polsko, Rumunsko, Slovensko, Velká Británie, a také v Perském zálivu. V Evropě má P3 pod správou nemovitosti o rozloze přibližně 1,54 milionů m2 a zároveň disponuje pozemky, které jsou podle územního plánu určeny pro další rozvoj a výstavbu přes 600.000 m2 skladových prostor. Společnost P3 se zaměřuje na poskytování prvotřídních služeb logistickým, distribučním a retailovým společnostem, stejně jako výrobním společnostem zaměřeným na automobilový a elektronický průmysl.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.