logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Na trhu poradenských služeb v energetice začala v závěru roku 2017 působit nová společnost, DS Energy Consulting s.r.o.

DS Energy Consulting vznikla jako sesterská společnost advokátní kanceláře Doucha Šikola advokáti s.r.o., která se na podnikání v energetice dlouhodobě specializuje.

Reklama


Cílem tohoto poměrně unikátního spojení bylo rozšíření poskytovaných poradenských služeb. Podnikatelé v oboru energetiky a veřejní zadavatelé se zájmem o úsporná řešení tím získávají komplexní službu, zahrnující právní, technické i ekonomické aspekty jejich projektů.

DS Energy Consulting se v současné době zaměřuje zejména na přípravu projektů EPC (s garantovanou úsporou), organizaci zadávacích řízení, projektový management, finanční a technické analýzy v oblasti energetických úspor a elektroenergetiky. Specializuje se zejména na oblast moderní decentralizované energetiky a obnovitelné zdroje.

Ředitelem společnosti je Ing. Radim Kohoutek, který v minulých letech působil ve společnostech Škoda Auto a Siemens, kde 8 let vedl tým specialistů na energetickou účinnost a úsporná opatření a podílel se tak na řadě projektů, které investorům přinesly potřebnou modernizaci majetku, úspory v řádu desítek milionů korun ročně a některé z nich získaly domácí i mezinárodní ocenění. Současně z pozice člena Rady Asociace poskytovatelů energetických služeb (APES) usiluje o širší uplatnění energetických služeb a zejména metody EPC v České republice a v dalších členských zemích EU.

V současné době se DS Energy Consulting podílí na přípravě několika projektů, které mají za cíl zvýšení efektivity hospodaření s energií a snížení provozních nákladů v budovách. Mezi nejzajímavější lze zařadit projekt v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice, největší nemocnice tohoto druhu v ČR, řešený metodou EPC v kombinaci s aplikací stavebních opatření financovaných z operačního programu Životní prostředí. Dalšími jsou například projekt EPC v areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany , spolupráce na modernizaci technologií centrálního skladu DM drogerie, nebo poskytování technické asistence v zadávacím řízení na výběr dodavatele tepla z kogenerační jednotky pro systém centrálního zásobování města Veselí nad Lužnicí.

DS Energy Consulting můžete kontaktovat na adrese www.dsec.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.