logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

S kabely ECOFLOOR lze v zimním období urychlit zrání betonu

Exteriérové aplikace s topnými kabely ECOFLOOR nejsou tak všeobecně známé, jako využití těchto topných kabelů a rohoží v interiéru. Společnost Fenix Trading má s nimi přesto řadu zajímavých realizací v mnoha zemích světa.

Jednou z nich – a velmi úspěšných – je i použití topných kabelů PDS1P o výkonu 40 W/m při urychlení zrání betonu v průběhu zimních měsíců ve Finsku. V zimě 2018–2019 se tady instalovalo cca 50 000 ks!

Topné kabely PDS1P 40 W/m se vyrábí v délkách od 3,3 do 85 m a řadí se do výrobků pro speciální aplikace. V tomto konkrétním případě jde o kabely krátkodobého jednorázového použití v zimním období pro urychlení vyzrání a vytvrzení betonu.

Instalace a použití topných kabelů je možné až do teplot -10 °C. Kabely se instalují na kari síť (objemově mají kabely příkon cca 900–1 200 W/m3) a po ukončení procesu vyzrání se odpojí (odstřihnou) a zůstanou v betonové desce jako tzv. ztracené. Kabely PDS1P jsou určeny výhradně pro průmyslové použití a jsou vyráběny ve shodě s IEC 60800. Topný okruh (IP 67) je ukončen přívodní šňůrou H05RR-F v délce 2 m se zalisovanou Uni-Schuko vidlicí (IP 20). Připojuje se na napětí 230 V.





FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.