logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nové akustické cihly ušetří místo. Za své vlastnosti sbírají ocenění

Většina těch, co staví, utíká z ruchu velkoměst a přeje si klidné a ničím nerušené bydlení. Zvukověizolační cihly, tzv. AKU cihly, se používají speciálně pro místa, kde jsou zvýšené nároky na zvukový útlum. Cihly HELUZ AKU 17,5 MK získaly Zlatou medaili v kategorii „Energeticky úsporné stavění“ na brněnském veletrhu IBF a Čestné uznání na bratislavském CONECO.

Právě zvukověizolační vlastnosti zdiva jsou jedním ze základních faktorů, které kvalitu bydlení ovlivňují. Speciálně pro místa, kde jsou zvýšené nároky na zvukový útlum, se používají zvukověizolační cihly tzv. AKU cihly. Novinka z rodiny akustických cihel HELUZ navíc ušetří i místo. Její vlastnosti ocenili i odborníci.

HELUZ AKU 17,5 MK je zvukověizolační cihla s maltovací kapsou určená pro nosné zvukověizolační zdivo. Její rozměry 375 x 175 x 238 mm a parametr RW = 53 dB ji předurčují pro stavbu bytových a rodinných domů, hotelů, nemocnic, škol či administrativních budov, kde jako jednovrstvá konstrukce při šířce zdiva 17,5 cm dosahuje unikátní hodnoty vážené vzduchové neprůzvučnosti. Při použití v sendviči v kombinaci s 5 cm minerální vaty je vhodná i pro stěny mezi řadovými domy, kde uspoří až 10 cm místa oproti ostatním systémům a dosahuje hodnoty RW = 63 dB.

Speciální zvukověizolační cihly HELUZ zajistí nejen pohlcení a odraz zvuku, ale mají také vysokou pevnost a velmi dobré tepelněakumulační vlastnosti. Zdění se provádí na vápenocementovou maltu za využití spoje pero + drážka + maltovací kapsa. Zdění je snadné, keramický střep cihly je navíc vhodným podkladem pro omítání.

Akustické cihly HELUZ AKU 17,5 MK získaly Zlatou medaili v kategorii „Energeticky úsporné stavění“ na brněnském veletrhu IBF a Čestné uznání na bratislavském veletrhu CONECO.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.