logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

HELUZ má zlatý roletový překlad

Nosný roletový a žaluziový překlad získal Zlatou cenu v soutěži Stavební výrobek - technologie roku. Prestižní ocenění bylo uděleno především díky jedinečnému řešení se zabudovanou tepelnou izolací, snadnou montáží a možností osadit venkovní stínicí systém až po úplném dokončení stavby kdykoli během jejího užívání.

Veřejné vyhlášení výsledků 3. ročníku soutěže Stavební výrobek - technologie roku 2010 vyhlášené Českou stavební akademií a slavnostní předávání ocenění se uskutečnilo 17. února v Domě Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v Praze, kde byl zároveň vyhlášen 4. ročník soutěže pro rok 2011. Posláním této soutěže s podtitulkem "Cesta kvality pro české stavebnictví" je zvyšování technické a uživatelské kvality výsledků stavitelského umění šířením znalostí o jakosti a způsobu využití vynikajících výrobků a technologií a propagace nově zavedených inovací a vynálezů. Organizátorem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Porota, jíž předsedal Ing. arch. Petr Syrový, CSc., se při hodnocení soutěžních výrobků a technologií zaměřuje především na jejich technické parametry, novost, ekologickou šetrnost a význam uplatnění.

Nosný roletový a žaluziový překlad HELUZ je ucelený keramobetonový výrobek se schránkou pro osazení venkovních rolet a žaluzií. Jeho velkou výhodou je snadná montáž, kdy se překlad pouze osadí na zdivo, aniž by bylo potřeba jej pracně skládat z několika komponentů. Uvnitř samotného produktu je umístěna tepelná izolace z polystyrénu. Překlad je nosný a lze ho přímo zatížit stropní konstrukcí. Pohledové strany jsou opatřeny cihelným obkladem a tvoří tak vhodný podklad pro omítku. K upevnění držáků hřídele rolet nebo nosiče žaluzií slouží profilová lišta. Do jednoho překladu lze namontovat i dvě rolety, např. pro okno a balkonové dveře, vodící lišty rolet lze navíc zapustit do ostění a tím významně zvýšit zabezpečení objektu proti násilnému vniknutí.

Řez překladem
Řez překladem
  žaluzie v překladu HELUZ
Žaluzie v překladu HELUZ

Usazený překlad
Usazený překlad
  Roletová drážka
Roletová drážka

Výrobek lze použít jak v jednovrstvém zdivu, tak i ve stavbách se zateplením. Předsazení překladu přes venkovní líc obvodového zdiva je až o 150 mm. Nosný roletový a žaluziový překlad HELUZ se vyrábí v šířkách 365, 380, 400, 440 a 490 mm (dle šířek zdiva cihelného systému) a v délce od 1 250 do 4 250 mm. Výška je 238 mm a respektuje tak modulovou výšku zdění 250 mm.

Omítnuté okno
Omítnuté okno
  Předání ceny
Předání ceny


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.