logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak zvládnout stavbu s minimem řemeslníků? Řešením jsou cihlové stěny KM Beta

Znáte to také: klasické ruční zdění vyžaduje mnoho šikovných rukou, které je třeba zaplatit a hlídat. Ale jde to i jinak. Stačí když do hlavní role obsadíte cihlové stěny KM Beta. Ulehčují manuální práci a eliminují chyby při výstavbě. Stavbu tak zvládnete za pouhý jeden den a to i s minimem řemeslníků.

Reklama

KM Beta je český výrobce, ve svém portfoliu má produkty pro celou hrubou stavbu. Patří mezi ně kromě střešní krytiny i vápenopískové bloky Sendwixkeramický systém Profiblok. Ty již několik let přidávají, ve spojení s automatizovaným zděním, zcela nové možnosti. Stěny totiž vznikají ve výrobní hale u výrobce KM Beta, na stavbu jsou přepravovány jako celistvé prvky. Rychlost výstavby je srovnatelná s modulární výstavbou, zůstávají ale zachovány výhody zděných domů. „Máme za sebou několik projektů reálných zákazníků. Získali jsme při nich cenné zkušenosti a hlavně si vyzkoušeli, že stavbu jednopodlažního rodinného domu lze skutečně realizovat za jeden pracovní den,“ dodává výkonný ředitel KM Beta Ing. Marek Žídek.

Jaké jsou možnosti realizace?

Cihlové stěny lze vyrobit z materiálu Sendwix i Profiblok. U zdiva Sendwix je možné zvolit tloušťku stěny 175, 200 nebo 240 milimetrů. V případě keramického zdiva Profiblok jsou v nabídce stěny tloušťky 240 a 300 milimetrů. Stěny mohou mít délku 6 metrů, součástí bývají i překlady nad okny. Výstavbu realizují firmy, které jsou s cihlovými stěnami předem seznámeny a její zaměstnanci proškoleni. A co když nemáte doposud s montáží cihlových stěn zkušenosti? Můžete absolvovat zaučení ve školícím centru KM Beta.

Jak to funguje v praxi?

V první etapě je třeba zaslat projekt přímo výrobci, který vám zpracuje cenovou nabídku. Po odsouhlasení se stěny zadají do výroby. Ta trvá zhruba tři až čtyři týdny. A jak to vypadá přímo na stavbě? Ukázku výstavby je možné vidět na videu níže.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Stručně o výstavbě:

Prvním krokem je zaměření základové desky a vytyčení polohy stěn. Následuje instalace distančních podložek. Cihlové stěny se usazují na základovou desku s distančními podložkami a maltovým ložem. Fixují se šikmými vzpěrami, které se odstraní až po zhotovení stropní tabule nebo ztužujícího věnce. Takto se postupuje podle kladečského plánu.

Více o cihlových stěnách se dočtete přímo na webových stránkách KM Beta.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.