logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Přijďte se inspirovat – Porotherm se představí na veletrhu Infotherma 2024 v Ostravě

Porotherm od Wienerbergeru představí ověřené produkty i novinky roku 2024 na veletrhu Infotherma Ostrava. Hlavními tématy 29. ročníku výstavy jsou vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů. Porotherm představí speciální typ zdiva pro novostavby, který umožňuje efektivní snižování energetické spotřeby v domácnosti. Vystavovaný sortiment bude také doplněn o úsporné produkty z portfolia Wienerbergeru. Veletrh se uskuteční od 22. do 25. ledna 2024 na výstavišti v Ostravě.

Hlavním posláním výstavy je prezentovat nejmodernější produkty, aktuality a služby, které investorům dokáží snížit rostoucí náklady spojené s energiemi. Veletrh Infotherma je místem pro setkání předních odborníků a návštěvníků. Jednotlivé společnosti budou členěny podle oborů, kde se Porotherm představí s tématy:

  • Pasivní a nízkoenergetické domy, budovy s téměř nulovou spotřebou
  • Tepelně-izolační hmoty a materiály
  • Zateplování budov a staveb
  • Fotovoltaické články
  • Projekční a inženýrská činnost

Značka Porotherm společnosti Wienerberger, největšího výrobce cihel v České republice, se představí s jednovrstvým zdivem, které k cihlám již nepotřebuje kontaktní dodatečné zateplení. Konkrétně s cihlami Porotherm EKO+ Profi a s cihlami plněnými minerální vatou Porotherm T Profi. Obě varianty zdiva jsou vhodné pro stavbu od energeticky úsporných, přes nízkoenergetické až po pasivní domy. Čím lepší jsou totiž tepelně-izolační vlastnosti obálky domu, tím menší jsou pak nároky na technologie uvnitř. Jednovrstvé zdivo na rozdíl od technických vymožeností nepotřebuje servis ani výměnu, ale vydrží po generace. Tím klade důraz na úspory energií a snížení rostoucích nákladů ve stavebnictví již od základů.

„Jsme rádi, že můžeme všem vystavovatelům a návštěvníkům představit energeticky úsporné cihly Porotherm s integrovaným zateplením a další inovace, jako jsou například fotovoltaické moduly Wevolt X-Tile či komplexní zateplení střech Tondach iRoof. Naším dlouhodobým cílem je vyvíjet novinky v segmentu stavebnictví, které budou splňovat požadavky našich zákazníků a zároveň budou šetrné k životnímu prostředí,” uvádí ředitel prodeje východního regionu společnosti Wienerberger Josef Humpolík. Všechny zmíněné produkty společnosti Wienerberger lze nalézt v pavilonu NA1 ve stánku č. 047.

Pouze pro návštěvníky veletrhu připravila značka Porotherm akční poukaz na nákup zdiva a pro usnadnění zdění. Stačí se zastavit ve stánku č. 047. Dále se mohou návštěvníci i široká veřejnost zapojit do online hlasování a vybrat „TOP VÝROBKY INFOTHERMY 2024”. Značka Porotherm soutěží s produktem Porotherm 10 AKU/ Profi / Profi Dryfix, úzkou akustickou cihlou určenou pro vnitřní příčky. Zároveň má společnost Wienerberger v soutěži další dva produkty: Leadax Roov, recyklovatelnou střešní membránu pro rovné střechy s životností až 30 let a Wevolt X-Tile 63 BL – střešní fotovoltaické moduly, které pomáhají vyrábět elektrickou energii.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.