logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Věncovky s integrovanou izolací doplňují cihelný systém pro pasivní a nulové domy

Základním stavebním „kamenem“ pasivního či nulového cihelného domu je kvalitní cihelný blok s integrovanou izolací. Pouze základní prvek však nestačí. Aby bylo dosaženo těch nejlepších tepelněizolačních parametrů celé stavby, je potřeba řešit všechny detaily. Jedním z důležitých prvků pro řešení detailů je i věncovka. A právě unikátní věncovku se změněnou geometrií a s integrovanou izolací nabízí společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Prečítajte si vo slovenčině
Vencovky s integrovanou izoláciou dopĺňajú tehlový systém pre pasívne a nulové domy

Věncovky 2in1 mají v sobě, stejně jako cihly HELUZ Family 2in1, integrovaný polystyren. Byly vyvinuty v rámci uceleného, do detailu propracovaného cihelného systému pro pasivní a nulové domy s cílem dosáhnout nadstandardních tepelněizolačních parametrů obvodové konstrukce. Díky vloženému polystyrénu zajišťují větší tepelnou izolaci věnce v celé tloušťce stropu a při použití spolu s tepelněizolační maltou HELUZ Trend významně eliminují tepelné mosty a úniky tepla obvodovou konstrukcí.

HELUZ Věncovka 2in1
HELUZ Věncovka 2in1
HELUZ Family 25 2in1
HELUZ Family 25 2in1

Věncovky HELUZ jsou vyráběné z cihlářské pálené hlíny a používají se pro vnější obezdívání stropní konstrukce. Hlavní výhodou použití inovovaných věncovek HELUZ je zajištění stejného teplotního a vlhkostního chování zdiva pod omítkou, což zaručuje kvalitnější podklad pro omítku. U zdiva tloušťky 500 mm lze věncovky nahradit cihlami Family 25 2in1, které zajišťují dostatečnou tepelnou ochranu a zároveň velmi dobrou mechanickou stabilitu zdiva v místě tohoto detailu.

Kromě základního prvku obvodového pláště, kterým jsou cihly s integrovanou izolací Family 2in1 v různých rozměrech, nabízí ucelený systém HELUZ tedy i další prvky s integrovanou izolací: doplňkové cihly krajové, krajové poloviční a rohové pro vazby rohů a jednoduché provedení ostění a parapetů stavebních otvorů, věncovky pro vnější obezdívání stropní konstrukce, či tepelněizolační maltu se zvýšenou pevností. Takto propracovaný cihelný systém pro jednovrstvé obvodové pláště budov s minimální potřebou energie na vytápění nabízí společnost HELUZ jako jediná na trhu v ČR.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.