logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Konference nabídne řešení jak postavit pasivní dům

Laická i odborná veřejnost bude mít v průběhu října možnost dozvědět se praktické poznatky ze stavby pasivního domu z cihel bez dodatečného zateplení. Důležité aspekty úsporného stavění představí na celkem šesti konferencích „HELUZ – řešení nejen pro nulové domy“ přední odborníci.

Série konferencí, které se v průběhu října uskuteční v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové nabídne možnost získat zkušenosti s výstavbou domů s velmi nízkou potřebou energie přímo od odborníků, kteří se podíleli na stavbě prvního cihlového pasivního domu z jednovrstvého zdiva v ČR. Takový dům je k vidění na českobudějovickém výstavišti. V průběhu srpna prošel testy vzduchotěsnosti, které jednoznačně potvrdily, že tento rodinný dům vyhovuje náročným požadavkům na pasivní domy. Na semináři bude prezentováno konkrétní řešení detailů, průběh a výsledky měření i ekonomické souvislosti. S průběhem i výsledky měření vzduchotěsnosti seznámí účastníky Ing. Jiří Novák, Ph.D. z ČVUT v Praze, který je na problematiku vzduchotěsnosti jedním z předních odborníků v ČR a měření v prvním pasivním cihlovém domě sám prováděl.

Konference jsou zařazeny do programu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT i ČKA a uskuteční se v následujících termínech:

  • 1.10. České Budějovice
  • 8.10. Praha
  • 9.10. Hradec Králové
  • 15.10. Brno
  • 17.10. Ostrava
  • 22.10. Plzeň

Otevřeny jsou všem zájemcům o stavění energeticky úsporných domů z cihel, a to nejen z řad odborné, ale i laické veřejnosti. Přihlášky a bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách společnosti HELUZ nebo stránkách garanta konference, společnosti AZ Promo s.r.o.


Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna. Ke stávajícím výrobním závodům přibyla na konci roku 2011 cihelna v Kryrech na Lounsku, která prozatím slouží jako distribuční sklad.
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky, cihelná dlažba a nepálené cihly.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.