logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

5 tipů, jak poznat spolehlivého dodavatele energií

Zdroj: Shutterstock

Uvažujete o změně dodavatele? Možná už jste se pustili do vyhledávání a narazili na nabídky různých společností. Jak ale poznat, která firma je opravdu důvěryhodná a dobře se o vás postará? Přečtěte si pět tipů, jak na to.

1. Cena je důležitá (ale není vše)

Je celkem jasné, že cena je jedna z nejzásadnějších věcí, podle které se budete rozhodovat. Využijte internetové kalkulačky a srovnávače a podívejte se, kolik byste u jiného dodavatele energií mohli ušetřit. U vybraných společností pak můžete požádat i o nezávaznou nabídku – díky tomu budete mít do koruny přesně jasno. Například dodavatel SPP vám zdarma vypracuje srovnání s pěti největšími dodavateli v Česku.

2. Prozkoumejte historii firmy

Na webu každého dodavatele by se měla nacházet část „O Nás“ – na tu se zaměřte. Podívejte se, jak dlouho je dodavatel na trhu a kolik má zákazníků. Na nezávislých portálech můžete prozkoumat také zákaznická hodnocení – ta často nejlíp napoví, jak se doopravdy daná společnost ke svým zákazníkům chová.

3. Pečlivě si projděte podmínky

Podmínky smlouvy by měly být srozumitelné a férové. Dobrým ukazatelem je možnost bezplatného odstoupení od smlouvy, nebo „zkušební doba“, například 15 dní od začátku dodávek energií.

4. Zákaznický servis a dobrá komunikace

Spolehlivého dodavatele poznáte jednoznačně podle toho, že je vám k dispozici – ať už se jedná o online chat, rychlé odpovědi na vaše e-maily, nebo vstřícné pracovníky. Pokud se do společnosti nedovoláte a nikdo vám neodpovídá několik dní, nebo dokonce týdnů, raději rychle pryč.

5. Online portál nebo appka

Většina dodavatelů energií jde s dobou a má k dispozici praktický online portál, nebo rovnou vlastní aplikaci. V té máte možnost vyřešit vše potřebné – od přehledu vyúčtování, přes případné dotazy, až po platby.

Který dodavatel energií je ten nejlepší?

Odpověď je jednoduchá – ten, na kterého se můžete opravdu spolehnout. Dobrý dodavatel vám poskytne komplexní servis, poradí, když si nebudete něčím jistí a zodpoví všechny vaše dotazy. S takovým dodavatelem ušetříte nejen svou peněženku, ale také nervy!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.