logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

ČEZ Prodej od poloviny září opět zlevní elektřinu i plyn

Jednoletá fixace u elektřiny jde více než 20 % pod strop, tříletá bude okolo 3 500 Kč. Společnost ČEZ Prodej letos už počtvrté sníží ceníky u elektřiny i u plynu.

Nové ceníky budou kompletně zveřejněny 15. září 2023

  • Zákazníci, kteří si chtějí zafixovat elektřinu před novou topnou sezónou, mohou využít nový roční on-line produkt za 3 940 Kč/MWh u nejběžnější sazby D02d, který tak vyjde o více než 20 procent a více než tisícovku levněji než vládní strop.
  • U plynu se nově roční fixace sníží na 1 850 Kč, a vyjde tedy o čtvrtinu méně než strop. ČEZ Prodej zároveň v polovině září sníží také ceníky dvouletých a tříletých produktů, o které začíná být mezi zákazníky v poslední době větší zájem kvůli tomu, že se v posledních měsících zastavil pokles velkoobchodních cen.

ČEZ Prodej zavádí nový roční on-line produkt na elektřinu

„Na začátku roku jsme slíbili, že pokud to bude alespoň trochu možné, tak budeme pravidelně naše ceníky snižovat. Už počtvrté tak jdeme letos s cenami dolů. V polovině září zlevníme naše jednoleté, dvouleté i tříleté fixace. Myslím, že naše víceleté fixace budou na velmi výhodných úrovních. V posledních týdnech o ně zájem mezi našimi zákazníky velmi roste, pokles velkoobchodních cen se před časem prakticky zastavil a řada zákazníků hledá jistotu výhodných cen na delší dobu.
ČEZ Prodej zavádí nový roční on-line produkt na elektřinu. Ceník tříletého produktu u elektřiny tak ve třetím roce snížíme přibližně k hodnotě 3 500 korun za megawatthodinu. Zároveň jsme připravili nový jednoletý akční fix s cenou u nejběžnější sazby 3 940 korun pro ty zákazníky, kteří se chtějí fixovat na kratší dobu, zejména na následující topnou sezonu,“
říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

U ČEZ Prodej roste nyní zájem o fixace

ČEZ Prodej zavádí nový roční on-line produkt na elektřinu s cenou 3 940 Kč/MWh u D02d, tedy o více než 20 % pod vládním stropem. Roční fixace plynu vyjde s novou cenu na 1 850 korun za MWh, což je o čtvrtinu méně než cena pod stropem. Nové ceníky budou kompletně zveřejněny 15. září.

U nově uzavíraných smluv na elektřinu podíl fixací aktuálně dosahuje 40 %, u plynu je fixovaných smluv nyní 60 %. Ještě v květnu měly přitom fixované smlouvy u elektřiny pouze pětinový a u plynu třetinový podíl.
„Důvodem pro aktuální růst obliby fixací je vedle zastavení poklesu velkoobchodních cen také blížící se topná sezona a předpokládané ukončení platnosti vládních stropů,“ dodává Kadlec.


ČEZ, a. s.
logo ČEZ, a. s.

Hlavní předmět podnikání tvoří výroba, distribuce, obchod a prodej v oblasti elektřiny a tepla; obchod a prodej v oblasti zemního plynu; poskytování komplexních energetických služeb ze sektoru nové energetiky a těžba uhlí. Skupina ČEZ je jednou z deseti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.