logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Novinka v Kalkulátoru: start-up bezDodavatele

Zákazníci s vysokou spotřebou elektřiny nebo plynu by měli zpozornět, v Kalkulátoru cen energií TZB-info se objevila nová, revoluční nabídka.

Reklama

Kalkulátor cen energií TZB-info

Energetický start-up si klade za cíl obejít tradiční model dodavatelů energií a umožnit domácnostem nakupovat silovou elektřinou z obnovitelných zdrojů přímo od českých výrobců za tržní ceny, které jsou výsledkem obchodování na spotovém trhu Operátora trhu (OTE a.s).

V nabídce společnosti bezDodavatele je i plyn, který sice není bezemisním zdrojem energie, ale emise CO2 má obchodník kompenzovat podporou projektů, které přispějí ke snížení CO2, jako je například výsadba stromů nebo tvorba nových zelených ploch.

Za start-upem stojí skupina lidí se zkušenostmi z energetiky a financí, kteří chtějí po vzoru tzv. FinTechů v bankovnictví změnit k lepšímu i svět energetiky. Zakladatelem společnosti bezDodavatele je Robert Chmelař, který dle aktuálního seznamu vedení společnosti Bohemia Energy zastává pozici ředitele marketingu.

Proč je nový start-up pro zákazníky zajímavý

Na stránkách se uvádí tři důvody, proč si energie koupit od společnosti bezDodavatele:

Cena elektřiny i plynu se stanovuje na spotovém trhu Operátora v případě elektřiny a na spotovém trhu s plynem při pražské burze PXE. Konečná cena pro zákazníka za dodanou energii je bez jakýchkoliv přirážek ke spotové ceně. Za zprostředkování a za ostatní služby si start-up účtuje 6 Kč za den (bez DPH), jako stálý plat (asi 182,50 Kč za měsíc). Zákazník bude mít možnost prostřednictvím webové aplikace sledovat vývoj cen na burzách, měnit zálohy, zadávat samoodečty.

Zákazník se k ničemu nezavazuje, uzavírá smlouvu na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou.

Třetím důvodem je přímá platba výrobcům elektřiny z obnovitelných zdrojů, tedy i zvýšení poptávky zelené elektřiny, která by měla přispět k rozvoji ekologické výroby.

Další důvody

Existují další ještě důvody, proč si společnost bezDodavatele vybrat. Jsou to jednoduché obchodní podmínky, bez chytáků. Ceník sankcí obsahuje jen minimum poplatků, které jsou oprávněné. Velkou výhodou je zaběhlá prvotřídní zákaznická péče a zázemí finančně silného podporovatele.

Pro jaké zákazníky jsou nabídky obchodníka výhodné

Vzhledem k tomu, že si bezDodavatele účtuje stálý plat ve výši 6 Kč/den (asi 182,50 za měsíc), tak nabídky elektřiny nejsou úplně výhodné pro běžnou spotřebu elektřiny pro svícení (2 000 kWh/rok) a ani pro zákazníky odebírající plyn, který nevyužívají pro vytápění. Hranicí, kdy se stává nabídka star-upu nejvýhodnější na trhu s elektřinou i plynem, je roční odběr nad 10 MWh. Nabídku ocení zákazníci, kteří těmito komoditami topí, a ti, kteří mají vysokou spotřebu.

Nový hráč na trhu bude silnou konkurencí pro menší dodavatele, kterým odebere velkou část potencionálních zákazníků s vyšší spotřebou.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.