logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výhodné nabídky plynu


© Fotolia.com

Pokud vám v současné době končí smlouva na dodávku plynu, vyberte si z kvalitních nabídek v Kalkulátoru cen energií TZB–info. Není nabídka jako nabídka, zákazník má však možnost si vybrat dle našeho doporučení ty nejlepší na trhu.

Reklama

Kalkulátor cen energií TZB-info

Sice je léto, které svými teplotami dává zapomenout na zimu, na topení a svícení. Přesto je mnoho zákazníků, kterým v létě končí smlouva na dodávky energie se stávajícím dodavatelem. Můžeme nechat věci tak, jak jsou a pokračovat ve smlouvě formou automatického prodloužení. Je ale možné, že pokud jsme doposud měli výhodné ceny, s automatickým prodloužením přecházíme na jiný produkt a i na jiné, vyšší ceny. Protože se velmi často jedná o úsporu několika tisíc korun za rok, je dobré si najít čas, a prohlédnout si aktuální nabídku na trhu. V článku bych chtěl doporučit na zvážení některé výhodné nabídky.

Níže uvedené nabídky nejsou pouze přehledem nebo propagací nejnižších cen na trhu, i když ceny mají bezpochyby zásadní význam. V nabídkách je zohledněno více kritérií, které při výběru dodavatele považuji za klíčové. Je to zejména úroveň komunikace obchodníka se zákazníkem, kterou sledujeme jednak v hodnocení poptávek, což je jedna funkce Kalkulátoru cen energií TZB–info nebo pak z diskuzí. Hodnotím také chování se obchodníků k zákazníkům, zda obchodník včas vrací přeplatky, zda neslibuje to, co nemůže splnit. Dalším kritériem pro toto doporučení je finanční síla obchodníka a tradice na trhu. V doporučení jsou sice i menší společnosti, ale ty buď již prověřil čas, nebo se při prodeji energií jedná o vedlejší doplňující aktivitu, přičemž ve své hlavní aktivitě jsou velmi úspěšní. Samozřejmostí jsou u všech nabídek slušné podmínky, kde je zákazník ve stejném postavení jako obchodník, tedy obchodník nezneužívá své síly.

V Kalkulátoru je více než 250 nabídek, ne všechny jsou přitom určeny pro nové zákazníky a, ty přímo z kalkulátoru nelze poptat. Pak jsou tam nabídky společností, u kterých nejsou zveřejněny podmínky nebo jednání konkrétního dodavatele není doporučeníhodné, tam tlačítko „Poptat u prodejce“ rovněž chybí. Zákazník si tak sám i bez našeho doporučení může vybrat produkt, který mu vyhovuje.

Sázka na jistotu

MND / Plyn z první ruky – Ceník 2020 Online

V první řadě bych chtěl doporučit ceník od MND online 2020, který je z nabídky společnosti MND nejlevnější. V období zdražování zdražilo mnoho obchodníků, tato nabídka je jednou z mála, která reagovala na aktuální pokles velkoobchodních cen plynu a vydala cenově výhodnější ceník. Garance ceny je do konce roku 2020 bez nutnosti se vázat, zákazník ale musí vydržet u dodavatele do konce nabídky, jinak o výhodu přijde. K nabídce zákazník dostává jistotu silného dodavatele a slušného servisu.

Akční nabídka při příležitosti výročí

PRIMAGAS / AKČNÍ JISTOTA 2019

Společnost Primagas vstoupila na český trh v roce 1994 , je součástí nadnárodní skupiny SHV Energy, která podniká ve 27 zemích světa. Akční ceník Primagas vydává u příležitosti 25. výročí na působení na našem trhu. Po velkou část podnikání se zemním plynem u nás obchodník patřil mezi levnější spolehlivé dodavatele. Nabídka se uzavírá na dobu určitou, vždy do konce roku se stálou garantovanou cenou. Garance platí do konce smlouvy.

ELIMON / Narozeninový produkt ELIMON 15

Elimon patří dlouhodobě mezi velmi slušné a zákaznicky přívětivé obchodníky. V tomto roce slaví patnáctiny na trhu. Při této příležitosti nabízí do konce srpna produkt Elimon 15, který garantuje skvělou cenu plynu po dobu 24 měsíců. Smlouva je na dobu určitou, po vypršení závazku se ceny budou řídit podle aktuálních cen v době ukončení závazku produktu Svěží 24. Jediným požadavkem na zákazníka je, aby dodávky začaly nejpozději do konce tohoto roku.

Nejzajímavější nabídky na trhu s plynem

BOHEMIA ENERGY / START++

Ceník Start ++, je nejlevnějším ceníkem na současném trhu. Společnost Bohemia Energy jej nabízí jako vstupní prémii pro přechod na ceník Energie A++, podle kterého se budou řídit ceny plynu po ukončení dodávek plynu podle ceníku Start ++, po prvních 12 měsících. Cena 599 Kč/MWh bez DPH a s nulovým stálým platem ceníku Start ++ je zcela bezkonkurenční a i po roce s návazným produktem Energie A++ zákazníci proti ostatním nabídkám ušetří. To dokazuje zpětný pohled na produkt Energie A++ při srovnání za mnoho let zpátky, téměř vždy zákazníci na dodávkách plynu významně ušetřili. Další výhodou následného ceníků Energie A++ po skončení prvního roku, je okamžitá reakce na pokles cen komodity na spotovém trhu, kdežto konkurenti většinou velmi rychle zdražují, ale zlevňovat se jim moc nechce. Zákazník může uzavřít smlouvu na dobu neurčitou a nemusí se starat o pravidelný výběr nových dodavatelů plynu po skončení závazku.

Osobní přístup

Czech Energy / Plyník24 AKCE

Malý dodavatel se nemůže sice chlubit obrovským počtem zákazníků, ani nedává moc peněz do reklamy, zato ale vyniká osobním přístupem k zákazníkům, což u velkých společností není snadno dosažitelné. Společnost Czech Energy prodává plyn pod názvem Plyníci.cz. Obchodník působí na trhu s energiemi od poloviny roku 2014, ovšem společnost byla založena v roce 2005, a od začátku je její hlavní činností provozování energetických zařízení jako jsou výtopny, kotelny, rozvodné primární sítě, výměníkové stanice, směšovací stanice, sekundární sítě a kogenerační jednotky. Dodavatel dodává teplo více jak 2 500 domácnostem, počet odběrných míst plynu se pomalu přibližuje číslu 700. Plyníci v průběhu roku vydávají několik akčních nabídek, které vždy patří k nejlevnějším na trhu. Současná akční nabídka Plyník24 Akce jak název napovídá slibuje smlouvu na 24 měsíců s garantovanou cenou. Tři měsíce před ukončením závazku je dobré se poohlédnout po jiném produktu , protože zákazník přechází na standardní produkt Plyník 24, který bývá zhruba o 100 Kč/MWh bez DPH dražší.

I když není topná sezona a i když zatím přes pád cen plynu většina dodavatelů ceny nesnižovala, tak se dá najít velmi cenově slušná nabídka a zákazník nemusí omezovat svá očekávání, jak by se měl obchodník k zákazníkovi chovat.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.