logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ray Energy, další dodavatel, který končí

Ray Energy, další dodavatel, který končí

Podle operátora trhu s elektřinou (OTE) dodává Ray Energy téměř 3000 zákazníkům.

Reklama

Ray Energy podle dat OTE dodávala elektřinu 2498 zákazníkům, plyn 478 odběratelům, řadí se tak mezi menší dodavatele. Oznámení o ukončení dodávek obdržel operátor trhu od společnosti v úterý 16.11.2021 v 15:40.

16.11.2021 společnost Ray Energy a.s. ukončila svou činnost dodavatele elektřiny a plynu

„Stále jsme věřili, že se nám současnou situaci na energetickém trhu podaří překonat. Čekali jsme, že ve chvíli, kdy do Evropy začne proudit plyn z Ruska, začne se celý energetický trh postupně stabilizovat. Naše předpoklady se nenaplnily. V pondělí, 15. listopadu 2021, byly nejvyšší dodávky plynu do Evropy za poslední dva měsíce. Přesto však ceny elektřiny i plynu v tento den opět vzrostly,“ uvedla firma v prohlášení, pod kterým jsou podepsaní majitelé Petr Soustružník a Iveta Bicková.

Nabídka SPP CZ, a.s. platná 1 den

Ve snaze zabránit problémům zákazníků s dodavateli poslední instance zajistila Ray Energy možnost dalších dodávek od společnosti SPP CZ, a.s. Tento dodavatel do pátku 19. 11. 2021 zašle indikativní nabídku a následně je schopen obratem zajistit převod odběrného místa.

Nabídka je však platná pouze jeden obchodní den z důvodu rychlých změn na trhu, proto je nutné na ni reagovat rychle.

Ray Energy zároveň vyzvala zákazníky, aby pozastavili platby záloh na účet společnosti Ray Energy a.s. Další SIPO ani inkasní příkazy už nebudou ze strany Ray Energy a.s. vygenerovány.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.